[ annonse ]
Det er stille i Phuket for tiden. Det er stille i Phuket for tiden. Arkivfoto: Dag A. Ekeberg
4. september 2020

Visumamnesti utvides – TAT ønsker turister tilbake

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene har begynt å forstå at de har penger å tjene på la utlendinger få bli i Thailand, samt å ønske langtidsboende tilbake. Det forhatte toprissystemet er nå oppe til diskusjon.

 

Myndighetene i Thailand har begynt å tenke i nye baner når det gjelder utlendinger. Når økonomien er så hardt rammet som nå, er det logisk å gi ca. to millioner utlendinger som er her nå muligheten til å forbli i landet – og bruke sine penger her. 

 

Det er ca. 400.000 utlendinger som etter planen må forlate landet når visumamnestiet utgår 26. september, men i Phuket har de nå signalisert at det er mulig å få utsettelse, 30 dager av gangen.

 

Man trenger imidlertid et brev fra sin ambassade om at man ikke har mulighet til å returnere til hjemlandet, enten grunnet helse eller situasjonen i vedkommendes hjemland.

 

LES: Boligeiere og langtidsboende ligger an til å få slippe inn snart

[ annonser ]

LES: Planlegger «karantene på stranda» for turister fra 1. oktober

LES: Ingen turister før viruset slipper taket – men fire scenarier kan endre dette

 

TAT (Tourism Authority of Thailand) har nå flere forslag til myndighetene. Et av disse går ut på å utstede et identitetskort til fastboende utlendinger i Thailand, slik at de skal slippe å betale inntil ti ganger mer enn lokalbefolkningen i nasjonalparker og andre offentlige turistattraksjoner. 

 

LES: Turistmyndighetene ber fastboende utlendinger om hjelp – lover å se på toprissystem

 

Dette er foreløpig kun forslag, men det viser hvordan turistmyndighetene tenker. Statsministeren, som i praksis er eneveldig under unntakstilstanden, har tidligere vist liten vilje til å høre på TAT, men dette kan endre seg nå når han får stadige tilbakemeldinger om den alvorlige situasjonen landet står overfor, grunnet bortfall av turismen. 

 

Mens andre land sakte men sikkert gjenåpner turistnæringen, står Thailand i en annen situasjon. De ønsker å ha null covidsmitte, og da blir reglene noen helt andre.

 

De må la folk være i en streng karantene i 16 dager for å være hundre prosent sikker på null smitte. Andre land, som Norge, er fornøyd med tilnærmet hundre prosent, og sier at ti dager i hjemmekarantene er nok.

 

Hvis det kommer mer smitte inn i Thailand, er det et problem helsemessig sett, men kan bli til nytte for turistindustrien, i og med at det da ikke lenger er logisk å ha så strenge karantenetiltakene, men at de kan mykes opp, slik at turister finner det akseptabelt.

 

I dag ble forøvrig det første innenlandske smittetilfellet på 100 dager meldt:

 

LES: Nytt smittetilfelle etter hundre dager uten smitte

 

Visestatsminister Anutin Charnvirakul uttalte i går at Thailand ikke kan isolere seg, men må ønske investorer og forretningsfolk tilbake. Han sa: «Vi vil enten dø av dette viruset eller av sult, derfor må vi møte denne utfordringen». 

(© Thailands Tidende. 4. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)