[ annonse ]
Det var livat i Walking Street i Pattaya i går kveld. Det var livat i Walking Street i Pattaya i går kveld. Foto: Dag A. Ekeberg
6. september 2020

Full fart i Pattaya i langhelgen – utelivet satser nå på thaier

Skrevet av 
[ annonse ]

Walking Street i Pattaya er ikke lenger en gågate, og thailandske turister ønskes velkommen med åpne armer der kun utenlandske turister vanket tidligere – på barer, klubber og gogobarer.

 

Det er fire dagers langhelg, og folk benytter anledningen til å besøke et uteliv som nå er helt åpent – inkludert stengetid som er tilbake til kl. 02, etter å ha vært midnatt lenge.

 

Med et nytt innenlands smittetilfelle etter 100 dager uten registrert smitte, kan dette være en anledning til å besøke utesteder før myndighetene igjen lager restriksjoner. Under unntakstilstanden kan regjeringen beordre nedstengning uten forvarsel.

 

LES: Nytt smittetilfelle etter hundre dager uten smitte

LES: Kommentar: Panikk etter to smittetilfelle gir innblikk i fremtiden

 

[ annonser ]

Hele Walking Street var full av folk i går kveld, og det gjaldt også for Pattaya Beach. Politiet har tydeligvis sluttet å slå ned på folk som samles på stranda og drikker alkohol etter mørkets frembrudd.

 

LES: Fullt av folk på gogobar... siden kun én bar har åpnet (5. juli)

 

Thaier i dag tar virustiltakene med stor ro. Mange folk går ut uten munnbind, noe som var uhørt bare for et par måneder siden. 

 

Til og med turistpolitiet, som pleier å samle seg ved den nordlige enden av Walking Street, kunne observeres uten munnbind. Noen av thaiene i turistpolitiet hadde munnbind, men ingen av farangene, etter det vi kunne observere.

 

Turistpolitiet

Turistpolitiet i Walking Street - uten munnbind. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Ca. 10–15 av Walking Streets mange gogobarer er åpne nå. De tar imot alt det skal være av kunder. Tidligere var det underforstått at thailandske menn ikke var ønsket velkommen – etter ønske fra jentene som jobber der – men det har endret seg nå.

 

Musikklubber var fulle, inkludert Muzzik Cafe. Plastikken som pleide å skille de opptredne fra gjestene er i hovedsak borte. Social Distancing var det lite av. Thaier er lei av å følge tiltak som ble vedtatt i april, når de nå har hatt over tre måneder uten innenlandsk smitte. På markeder observerer vi nå også veldig liten bruk av munnbind.

 

Turistpolitiet

Det var stor trengsel på denne klubben i Walking Street i går kveld. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Korttidsutleie av leiligheter er også en god virksomhet noen steder nå. Condominiumet Altantis på Jomtien Second Road var så fullt at de måtte ta i bruk hovedvegen som parkeringsplass.

 

Atlantis

Ved Atlantis Condominium parkeres det nå fire biler i bredden. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Nå har det imidlertid som nevnt dukket opp ett innenlandsk smittetilfelle, og 600 personer i hovedsakelig i Bangkok er blitt beordret til hjemmekarantene. I tillegg har flere provinser langs grensen til Myanmar innfører restriksjoner igjen grunnet frykt for at illegale innvandrere skal bringe med seg smitte, siden Myanmar har opplevd økning i smitten. Tilfellene som har ført til panikk er imidlertid tilbakevist av myndighetene.

 

Provinsen Phang Nga i Sør-Thailand har også innført karantenebestemmelser, uvisst av hvilken grunn. Dette er opp til landets 77 guvernører, som ikke er valgte politikere men embetsmenn utpekt under juntastyret i perioden 2015–19. Som Thailands Tidende har skrevet tidligere fører dette styret av uvalgte guvernører til mange merkelige bestemmelser om coronatiltak.

(© Thailands Tidende. 6. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)