[ annonse ]
Dette viser tidslinjen til den smittede, inkludert karantenen i Bangkok 13-27. september. Dette viser tidslinjen til den smittede, inkludert karantenen i Bangkok 13-27. september.
11. september 2020

Fotballspiller fra Usbekistan tester positivt – etter at karantenen var over

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailand har fått sitt andre registrerte smittetilfelle innenlands etter at de hadde hundre dager på rad uten registrert smitte. Nå utsettes flere fotballkamper, blant annet for lagene i Buriram, Ratchaburi og Khon Kaen.

 

Først dukket det opp en DJ som jobber ved flere utesteder i Bangkok. Han testet positiv 3. september da han skulle sone en dom for narkotikabruk. Etter at dette ble kjent er over tusen personer han har vært i kontakt med testet. Hittil er det ikke kommet melding om at noen har testet positiv.

 

LES: Nytt smittetilfelle etter hundre dager uten smitte

 

Dagens melding kom i en pressekonferanse kl. 17.30. Det dreier seg om en fotballspiller fra Usbekistan som har testet positiv i forbindelse med at alle de som er involvert i Thai League 1 og 2 er blitt rutinetestet.

 

1115 personer testet negativ, men 29-åringen fra Usbekistan testet altså positiv.

[ annonser ]

 

Denne mannen satt i statlig karantene i Anantara Resort i Bangkok mellom 13. og 27. august. Da ble han testet to ganger. Han hadde også en negativ test fra hjemlandet fra 11. august. Det var først 8. september at han testet positiv.

 

Etter at han dro til Buriram for å trene med Buriram United 27. august har laget spilt to vennskapskamper før serien skulle begynne, mot henholdsvis Khon Kaen og Ratchaburi.

 

Spillere og annet mannskap på de tre fotballagene skal nå testes for covid på nytt. Kampene disse tre lagene har de nærmeste dagene blir utsatt, ble det opplyst på pressekonferansen i dag.

 

Buriram United hadde også er serbisk spiller med denne sykdommen i slutten av juli. Det tilfellet ble imidlertid oppdaget under karantenen. Han skal nå være frisk, og myndighetene mener at det ikke skal være noen forbindelse mellom disse to tilfellene.

 

Myndighetene sporer nå hvor fotballspilleren fra Usbekistan har vært. De trenger tolk, fordi han ikke snakker thai og heller ikke særlig mye engelsk. Han skal ha hatt tilhold sammen med to landsmenn mye av tiden.

 

På pressekonferansen hos helsemyndighetene fikk legene spørsmål om hvor stor mengde virus som ble påvist, og hvorvidt han ble smittet i hjemlandet eller i Thailand.

 

Hvis han ble smittet i hjemlandet, så tok det nesten en måned å få påvist viruset, noe som virker merkelig, fikk vi høre. De skal forsøke å finne ut om man kan si noe basert på mutasjonen til viruset. 

 

Det ble videre sagt at det var en liten mengde virus som ble påvist, og at fotballspilleren ikke hadde noen symptomer på sykdommen. De kunne ikke svare på om viruset som ble påvist var levende eller dødt.

 

DJ-en som testet positiv i Bangkok hadde heller ingen symptomer. Dette er gunstig med hensyn til smittespredning, fikk vi vite. De store smittesprederne er gjerne allerede syke, og legene nevnte Danang i Vietnam i slutten av juli som et eksempel, hvor en syk man klarte å smitte mange hundre mennesker i turistbyen.

 

LES: Fire smittetilfeller utløser drakoniske tiltak i Vietnam

 

Legene fikk også spørsmål om 14 dagers karantene var for lite. Det ble svart at over 95 prosent av tilfellene blir oppdaget innen 14 dager og at det fort kan bli dyrt og upraktisk med 21 dager. Det ble imidlertid nevnt som et alternativ at folk etter 14 dagers statlig karantene kunne være i hjemmekarantene i ytterligere 14 dager.

 

Usbekistan har mye mer smitte enn Thailand, men mindre enn en del andre land. Landet med 32 millioner innbyggere hadde ved siste telling hos Wikipedia (2. september) 42.427 registrerte smittetilfeller og 327 dødsfall.

(© Thailands Tidende. 11. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)