[ annonse ]
Fra bedre tider på Koh Chang. Fra bedre tider på Koh Chang. Foto: Prakaiphet Thungchan
16. september 2020

Langtids turistvisum vedtatt – kun få nordmenn kan regne med å få dette

Skrevet av 
[ annonse ]

1200 turister pr måned er en dråpe i havet sammenlignet med tidligere tider. Men det er på det nivået regjeringen ønsker å starte. Og alle må i karantene og kjøpe forsikring.

 

Covid-komiteen har endelig godkjent et av mange forslag fra turistmyndighetene (Tourism Authority of Thailand – TAT) om å få startet opp igjen turismen. Det dreier seg om forslaget om å slippe inn et begrenset antall turister på 90-dagers turistvisum.

 

Dette visum er beregnet på folk som pleier å tilbringe lange perioder – f.eks. vintermånedene – i Thailand, og kan fornyes to ganger til totalt 270 dager. Prisen for visumet er 2000 baht.

 

Det forespeiles imidlertid fra statsministeren at de kun vil slippe inn maks. 1200 turister pr måned. Og de må gjennom offentlig karantene på hoteller som er klassifisert som karantenehoteller. Oppholdet må betales selv.

 

Turistene må også kjøpe forsikring mot Covid, som etter hvert vil bli enklere, siden det har dukket opp et konsortium av 16 thailandske forsikringsselskaper som vil tilby dette. Prisene varierer fra 1.600 til 43.200 baht pr måned, avhengig av personens alder og hvorvidt han kommer fra et land med lite, middels eller mye smitte. Dekningen er på inntil 100.000 amerikanske dollar.

[ annonser ]

 

LES: Etter en uke i karantene: – Maten er det største problemet (16. august)

LES: Livet i karantene – 22,5 timer pr døgn på rommet (13. august)

 

Nordmenn med sine drøyt 120.000 ankomster til Thailand utgjorde i fjor 0,3 prosent av alle ankomster av utlendinger i Thailand. Det er ikke sagt noe om hvordan disse 1200 turistene skal velges ut, men hvis det skjer basert på antall turister som har pleid å feriere i Thailand, så vil det kun bli fire nordmenn pr måned som kvalifiserer.

 

Myndighetene har gang på gang sagt at de i første omgang vil ønske asiater velkommen som turister. Men det har nå endret seg. De innser at det gjerne er europeere og amerikanere som pleier å tilbringe vintersesongen i Thailand. I så måte kan nordmenn bli litt mer attraktive enn antall turister henspeiler.

 

LES: Krung Thai tror det kan ta år, mens TAT forespeiler turistvisum neste uke (11. september)

LES: Kommentar: En vaksine blir ingen vidundermedisin i Thailand (7. september)

LES: Visumamnesti utvides – TAT ønsker turister tilbake (4. september)

LES: Strenge karanteneregler i stadig endring (19. august)

 

En talskvinne for regjeringen ved navn Traisulee Traisaranakul uttalte nylig at turister som vil til Thailand nå må bevise at de kan betale for oppholdet, enten via en reservasjon på et hotell eller leie av leilighet. 

 

Deadline for visumamnestiet for utlendinger som oppholder seg i Thailand nærmer seg. Det er satt til 26. september, 180 dager etter at amnestiet ble innført.

 

Mange utlendinger i Thailand forsøker nå å skaffe seg forlenget oppholdstillatelse, mens kritikere spør om hvorfor de jager ut flere hundre tusen utlendinger mens de samtidig forsøker å lokke andre tilbake med kun 1200 turister pr måned.

 

LES: Visumamnesti utvides – TAT ønsker turister tilbake (4. september)

(© Thailands Tidende. 16. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)