[ annonse ]
UDI svarer – fortsatt ingen endringer Faksimile: Thailands Tidende 10. oktober 2020
14. oktober 2020

UDI svarer – fortsatt ingen endringer

Skrevet av 
[ annonse ]

Selv om thaiambassaden i Oslo oppgir at man nå kan bestille reise til Thailand via hele 12 selskaper, hevder UDI at det i hovedsak kun er to selskaper som flyr, og at de fortsatt vil nekte besøksvisum til thaier.

 

Vi har fått kommentar fra UDI på vår artikkel fra 10. oktober:

 

LES: Thaier nektes besøksvisum – filippinere og andre får komme

 

I artikkelen påviser vi at repatrieringen fra Filippinene og Thailand er i samme størrelsesorden, men det er kun thaier som nå i stor grad blir nektet besøksvisum, ikke filippinere.

 

Vi refererer også en melding fra thaiambassaden i Oslo om at det nå er kommersielle flyvninger til Thailand, og at de ber de reisende selv bestille billett fra ett av 12 selskaper (reisen må fortsatt godkjennes av ambassaden).

[ annonser ]

 

Vi stilte spørsmål til enhetsleder i visumenheten i UDI, Hind Dakhil:

 

– Har UDI notert seg disse faktaene, og vil det bli gjort endringer som følge av dette?

– Fremdeles er det slik at flere kommersielle flyselskaper selger flybilletter til Thailand. Det som svært ofte skjer, er at flyene blir kansellert tett opp mot avreise. Dette registrerer knutepunktambassaden vår i Bangkok som er de som behandler søknadene.

 

Hun legger til:

– Det er i all hovedsak cargofly som flyr tilbake til Thailand per i dag, men vi kan selvsagt ikke utelukke at enkeltpassasjerer finner veien inn til et flysete.

 

Enhetslederen sier at Thailand har satt en kvote på maksimalt 500 personer som hver dag kan fly inn til landet. til Thailand.

 

– Man må være godkjent av myndighetene som passasjer, for at man skal kunne få plass på de såkalte repatrieringsflyene, i hovedsak på fly operert av flyselskaper som KLM og Qatar Airways.

 

Hun legger til:

– Slik situasjonen er per i dag, fordi det er vanskelig å reise tilbake, vil det bare gis besøksvisum i spesielle tilfeller. Det er usikkert når det begynner å gå fly tilbake ordinært, men vi kommer tilbake til deg når situasjonen har endret seg slik at besøksvisum innvilges slik som tidligere.

 

Vi spurte UDI, via kommunikasjonsavdelingen, om de i det hele tatt hadde lest vår artikkel, og spurte videre:

 

– Der står det at thaiambassaden i Oslo nå har godkjent at folk bestiller billett selv fra 12 ulike flyselskaper, ikke kun KLM og Qatar. Og det faktum at repatrieringen til Thailand er like stor som den til Filippinene er ikke kommentert i det hele tatt. Har dere ikke noen kommentar om dette?

– Vi kan ikke svare annet enn at vi må komme tilbake til deg, når det kommer endringer.

(© Thailands Tidende. 14. oktober 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)