[ annonse ]
Bjørn og Arunee Nordbakk satser igjen i Pattaya. Bjørn og Arunee Nordbakk satser igjen i Pattaya. Foto: Dag A. Ekeberg
23. oktober 2020

Mot strømmen: Går overskudd i virustiden – åpner bar nummer to

Skrevet av 
[ annonse ]

Jomtien Beach Pool House går overskudd tross mangel på turister i Pattaya. Nå åpner ekteparet Nordbakk bar nummer to – og tar de mange skeptiske kommentarene med ro.

 

Bjørn og Arunee «Toy» Nordbakk har vært gift i 24 år og har alltid hatt biljard som den store hobbyen. Dette tok de følgene av da de i 2017 kjøpte stamstedet på Jomtien Beach. Det het Country Road IV. Nå heter det Jomtien Beach Pool House.

 

Dette er en større sportspub med hovedfokus på biljard. Stedet har seks profesjonelle bord.

 

Søndag 25. oktober åpner Valhalla på Thappraya Road, et par steinkast unna den første baren. To biljardbord står allerede i lokalet. I tillegg er det godt med plass ut mot vegen til å sitte og se på trafikken som går forbi.

 

– Det er litt tilfeldig at vi nå utvider til å åpne enda et sted, innrømmer Nordbakk, – men vårt opprinnelige sted har vært en suksess og viste seg å være enklere å drive enn vi trodde.

[ annonser ]

 

Han sier at det de investerte i 2017 ble tjent inn igjen i løpet av halvannet år.

 

Bjørn Nordbakk

Bjørn Nordbakk klar til et støt mot motstander Morten Karres (til høyre), også en habil biljardspiller. (Foto: Privat)

 

Bjørn Nordbakk er kjent som grunnlegger av Numisma Mynthandel i Oslo. Det skjedde i 1985. Han eier 50 prosent av den virksomheten, og jobber en tredels stilling der. Resten tilbringes gjerne i Thailand.

 

– Så den nye baren var planlagt før viruset slo til?

– Ja, dette stedet hadde vi før viruset kom, men på grunn av at det vil bli tilnærmet null nye turister inn i år så har vi ikke hatt noe hastverk med å åpne.

 

Valhalla

På Thappraya Road, med utsikt nedover mot Jomtien Beach, åpner snart Valhalla. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Nordbakk forteller om årsaken til at den offisielle åpningen blir 1. november – selv om baren åpner dørene allerede 25. oktober:

– Grunnen er at vi velger å ha åpning på Toys bursdag, siden vår første bar åpnet på min bursdag.

 

Så enkelt var det altså. Han legger til om Jomtien Beach Pool House:

– Tross alt har vi på Jomtien en god del fastboende som går ut en god del. Beste dagen etter gjenåpningen den 1. juli var for to uker siden, med 100 besøkende den kvelden.

 

Mynthandleren fortsetter:

– Vi går fortsatt overskudd, selv med virussituasjonen. Det begynner å komme noen folk tilbake. Flere sitter i karantene. Tirsdag hadde vi besøk av en fransk stamgjest som nettopp var kommet ut av karantene. Han var glad for å slippe ut og kunne slå om seg med litt penger igjen.

 

Det har ikke manglet på både skeptiske og hånende kommentarer til å åpne bar når mange andre barer stenger eller går på sparebluss i påvente av at coronaviruset skal slippe taket.

 

– Da vi annonserte etter brukt barutstyr var det kommentarer som «A new fool is born» og «Pattaya is doomed and you will only loose your money opening a bar now», sier Nordbakk med et smil.

 

Han sier at det også er mange av de norske vennene som stiller seg skeptisk til dette.

 

Det vil bli en del synergi mellom de stedene. De vil ha samme meny og samme pris på mat og drikke. Staben vil kunne jobbe begge steder.

 

Valhalla vil ha åpent mellom 11.00 og midnatt. Jomtien Beach Pool House kan ha åpent videre utover natta, siden stedet har lisens som overnattingssted.

 

– Hvorfor navnet Valhalla?

– Vi brukte litt tid på å tenke ut navn, men da dette navnet kom på banen var det ingen tvil.

 

Nordbakk sier at Valhalla – som stammer fra norrøn mytologi og er en overdådig hall – er et godt kjent navn også langt utenfor Norges grenser. 

 

Han forteller at det for mange år siden fantes et utested kalt Valhalla i Phuket, drevet av en danske. Oppdatering: Per Arne Namløs opplyser til oss at han drev en bar i Hua Hin ved navn Valhalla tilbake i 2000. Red.

 

Mynthandleren forteller at de kjøpte lokalet, som også har overnattingsrom, for 23 millioner baht. Den forrige eieren taper penger i Walking Street, og ville selge for å investere i restaurant i Udon Thani isteden.

 

Toy Nordbakk, opprinnelig fra Khon Kaen, bodde sammen med Bjørn i Norge i 16 år. 13 av disse jobbet hun på Bristol hotell. De siste årene har hun bodd fast i Thailand, for å ta seg av parets investeringer her, som inkluderer et hotell som nå er under renovering. Det er Toy som står ansvarlig for driften av Valhalla, men det ansettes en egen daglig leder.

 

Vi skrev også om ekteparet under matutdelingene i vår. 14. juni sa Bjørn Nordbakk til Thailands Tidende at paret før siste utdelingen hadde gitt ut over 20.000 måltider. 

 

Matutdeling

Ekteparet Nordbakk deltok i matutdeling til fattige i Pattaya i vår, her foran Jomtien Beach Pool House. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

LES: Tre norske matutdelinger i Pattaya i dag, norsk bar åpner i morgen (14. juni)

(© Thailands Tidende. 23. oktober 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)