[ annonse ]
Et tidligere bilde av Ove Kristian Siggerud med sønnen Martin, som nå trenger blod. Et tidligere bilde av Ove Kristian Siggerud med sønnen Martin, som nå trenger blod. Foto: Privat
27. oktober 2020

Toåring trenger blodgivere raskt

Skrevet av 
[ annonse ]

Ove Kristian Siggerud i Ubon Ratchatani kommer nå med en bønn til nordmenn og andre vestlige om å melde seg for å gi blod. Den to år gamle sønnen Martin har en alvorlig operasjon torsdag, og hans blodtype er veldig sjelden blant thaier.

 

Oppdatering (30. oktober kl. 07.00): Flere bloddonorer har meldt seg og det er foreløpig ikke behov for flere, får vi opplyst. Red.

 

Martin har blodtypen A Rhesus minus og det søkes nå folk med denne blodtypen. Han kan etter det vi leser hos Røde Kors også motta blod fra folk med blodtype O Rhesus minus.

 

Ove Kristian Siggerud sier: 

 

– Kan dere hjelpe meg? Min sønn har fått RSV viruset. Han er veldig veldig syk.

[ annonser ]

 

Rhesus minus-blod er veldig sjeldent blant thaier, og det er grunnen til at sykehuset i Ubon Ratchatani ikke har blod til operasjonen på torsdag.

 

Mens 15 prosent av nordmenn har Rhesus minus-blod, er det kun 0,3 prosent av thaier som har det, og det er et kjent problem for blodbanker her at det kan være mangel på blod av denne typen.

 

Ove Kristian Siggerud ber nå folk med en av disse to blodtypene om å ta kontakt, f.eks. via hans facebookside. Folk kan også kontakte Thailands Tidende, så formidler vi kontakten videre.

(© Thailands Tidende. 27. oktober 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)