[ annonse ]
Thai Airways har vært sentral i repatrieringen av thaier. Nå går snart siste flyvning. Thai Airways har vært sentral i repatrieringen av thaier. Nå går snart siste flyvning. Foto: Terje Engø
4. desember 2020

Hjemvendende thaier må heretter betale karantenen selv

Skrevet av 
[ annonse ]

Thaiambassaden i Oslo er i ferd med å avslutte ekspatrieringsflyene tilbake til Thailand. Disse flyvningene har inkludert gratis karantene. Det er kun én åpen flyavgang igjen, og den går 27. desember.

 

Oppdatering (4. desember kl. 18): Thaiambassaden i Oslo har nettopp meldt på sin facebookside at det også er en ekspatrieringsflyvning i januar, nærmere bestemt med EVA AIR fra Amsterdam til Bangkok 16. januar.

 

Ambassaden har satt opp to ekspatrieringsflyvninger i desember, nærmere bestemt 13. og 27. desember. Booking til førstnevnte er ifølge ambassaden avsluttet allerede, så da gjenstår muligheten 27. desember.

 

Med dette blir det plutselig mye dyrere for thaier å besøke Norge. Thaier blir nå bedt om å bestille hoteller via ASQ (Alternative State Quarantine) som andre tilreisende. Hittil har de bodd på spesielle karantenehoteller for thaier.

 

Prisen på karantenehoteller starter på rundt THB 30.000 for oppholdet på 16 dager (15 netter), men de rimeligste hotellene er ofte fullbooket. Prisen kan fort bli en god del høyere enn dette

[ annonser ]

 

Når det er sagt så kan de faktisk spare litt på flybilletten. Repatrieringsflyene har kostet i størrelsesorden 8000 kroner for en enveis billett, mens det har vært mulig å finne adskillig rimeligere ordinære billetter. Oppskriften (på thai) på hjemreise står på ambassadens hjemmesider.

 

Nordmenn skriver på Facebook at dette har kommet som en overraskelse både på dem og de thailandske gjestene de nå har i Norge på besøksvisum. De hadde ikke regnet med den ekstra kostnaden med karantenehotell når thaien skulle hjem igjen. Flere hevder at thailandske myndigheter har unnlatt å opplyse om dette.

 

Flere thaier som har kommentert på facebooksiden til ambassaden har også uttrykt overraskelse over dette. En skriver at det har vært umulig å komme gjennom på telefon og e-post til ambassaden for å få nærmere klarhet i dette.

 

Siden avgangen 27. desember skjer midt i julen, er fristen for et Fit to Fly-sertifikat utvidet slik at det kan utstedes i perioden 21–27. desember, ikke innen 72 timer som normalt. Dette er oppgitt i en melding (på thai) fra ambassaden på mandag. Thailandske myndigheter krever ingen coronatest av thaier som flyr hjem (men flyselskaper kan kreve det). 

 

Ambassaden opplyste mandag at de har sørget for hjemreise for 134 thaier fra Norge og Island i november måned. Dette har skjedd via spesialflyvninger fra Thai Airways og KLM.

(© Thailands Tidende. 4. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)