[ annonse ]
Chateau Chili i Wang Nam Khiao har nettopp åpnet blomsterparken Chateau Chili i Wang Nam Khiao har nettopp åpnet blomsterparken Foto: Dag A. Ekeberg
9. februar 2021

Folk strømmer til blomstermekka et par timer nord for Bangkok

Skrevet av 
[ annonse ]

Velstående folk fra Bangkok rømmer fra virusrestriksjoner og dårlig luftkvalitet og finner tilhold i Khao Yai og Wang Nam Khiao. Her åpner det stadig nye resorter, blomsterparker og trendy kafeer. 

 

Distriktet Mu Si ligger rett nord for den store nasjonalparken Khao Yai. Derfor kalles distriktet gjerne litt upresist for Khao Yai. Her holder turistnæringen åpent tross virussituasjonen, for de er ikke så avhengig av utenlandske turister. Området er mektig populært blant de øvre sjikt av innenlandske turister, ikke minst sosieteten i Bangkok.

 

Her er det kjølig om natta på «vinteren», og det er noe thaiene liker. Det gir også opphav til å dyrke litt eksotiske blomster, som lavender og asters. 

 

I bildegalleriet under står stedsnavn helt sist i bildeteksten:

 

[ annonser ]

På kafeene spiller de vestlig jazz som bakgrunnsmusikk. Folk ankommer i BMW og Mercedes og kjøper «Italian Soda» til 150 baht og knøttsmå kaker til tilsvarende pris. 

 

88 Coffee er et populært sted som ligger ved en liten foss. Da vi var tilstede holdt de på med filming av en såpeopera der. Mange av landets såpeoperaer har scener fra Khao Yai.

 

Bucolic Cafe og Tara Cafe er to andre populære utfartssteder. Vi snakket med eieren av Tara Cafe. Hun kunne fortelle at hun startet opp for noen få år siden med kun et par medhjelpere. Nå jobber det flere titalls ungdommer der, og kafeen utvides stadig. Det er en artig blanding av jungel og gamle bruksgjenstander, som sykler, skrivemaskiner, vannpumper etc.

 

Labaris hotell har et imponerende hageanlegg, med et imponerende svømmebasseng som snor seg rundt om i hagen. Vannet var iskaldt, siden nattetemperaturen i Isan lå godt under 20 grader.

 

Wang Nam Khiao ligger en snau times kjøretur østover, på grensen mot nasjonalparken Tub Lan. Dette var et innsted for noen år siden, men mange resorter har forfalt. Det er imidlertid folk som jobber for å konkurrere med Khao Yai igjen.

 

Ikke minst gjelder dette blomsterparker, f.eks. Benjamat, som er kommunalt drevet, og den nyåpnede Chateau Chili med lavender så langt øyet rekker. De åpnet porten 1. februar og bilene sto å kø på støvete grusveier for å få med seg dette synet. 

 

Chateau Chili ligger i Wang Nam Khiao, noen mil øst for Khao Yai-området.

 

Dette er et fruktområde, og på vegen dit er det naturlig å stopper på markedet Thai Samakkee, hvor det bugner av rimelige varer.

 

LES OGSÅ: Planlegg neste ferietur mens du venter (kart)

 

(© Thailands Tidende. 9. februar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)