[ annonse ]
Facebook fjerner 185 kontoer og grupper linket til militærvesenet Illustrasjonsfoto: Pigsels.com
4. mars 2021

Facebook fjerner 185 kontoer og grupper linket til militærvesenet

Skrevet av 
[ annonse ]

Gårdagens aksjon fra verdens største sosiale medium er første gang det fjernes innhold linket til thailandsk militærvesen.

 

Facebook har i den senere tid fjernet mange sider linket til militærvesenet i Myanmar, som nettopp har gjennomført et statskupp. Nå har firmaet også satt sine øyne på Thailand, ifølge en artikkel hos Reuters i dag.

 

LES: Det militære i Myanmar trodde på et kupp i thaistil (26. februar)

 

Ifølge Facebook har disse sidene brutt firmaets regelverk om koordinert ikke-autentisk oppførsel (coordinated inauthentic behaviour).

 

Det dreier seg om 77 kontoer, 72 sider og 18 grupper. I tillegg er 18 kontoer på Instagram, eid av samme firma, stengt.

[ annonser ]

 

Ifølge Facebook var disse aktivitetene linket til thailandsk militærvesen, og målgruppen skal ha vært de sydligste provinsene, som har opplevd opprør fra muslimske grupperinger som ønsker selvstyre i snart 20 år nå. 

 

LES: Norsk doktorgradstudent forklarer volden i Sør-Thailand (2010)

 

Reuters har kontaktet talsmenn for myndighetene, som har valgt å ikke kommentere saken.

 

Nathaniel Gleicher, Facebooks sjef for Cybersecurity Policy, opplyser at de fant en klar link mellom disse sidene og «Thai military's Internal Security Operations Command»:

 

– Vi kan se at alle disse kontoene og gruppene er linket sammen som en del av denne operasjonen, uttalte han til Reuters.

 

Nettverket har vært aktivt i 2020 og inkluderer falske kontoer samt autentiske kontoer, hvorav noen oppga sin tilknytning til militærvesenet mens andre ikke oppga noen slik tilknytning. Noen av de private kontoene utga seg for å være innbyggere i de sydligste provinsene.

 

Alt i alt skal disse kontoene og gruppene ha hatt ca. 700.000 følgere eller medlemmer. Facebook sier at de stengte kontoene og gruppene basert på uærlig opptreden, ikke innholdet som ble lagt ut.

 

Twitter har også vært aktiv med å stenge thailandske kontoer. I oktober 2020 tok nettverket ned 926 kontoer som de hevdet var linket til militærvesenet i Thailand. Militærvesenet nektet da at de sto bak kontoene. 

(© Thailands Tidende. 4. mars 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)