[ annonse ]
2. oktober 2012

Bot til Telenors Dtac

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter at Telenor-kontrollerte Dtac opplevde sin femte nettverkskollaps på åtte måneder, er de nå bøtelagt med ti millioner baht av Telekommisjonen (National Broadcasting and Telecommunications Commission. - NBTC). Dtac har vedtatt boten. Dtac hevder at den siste nettverkskollapsen varte 65 minutter, mens NBTC mener å kunne bevise at den vart opptil 150 minutter, ifølge en artikkel i Bangkok Post.

Den mektige Telekommisjonen har nå også vedtatt generelle regler for mobiloperatører. Det blir ti millioner baht i bot første gang nettverket kollapser, dernest øker boten med 2,5 millioner baht hver gang det skjer nye overtredelser.

NBTC hevder at det kun var tilfeldig at boten til Dtac havnet akkurat på ti millioner, og at den var regnet ut fra de tap Dtac-kundene hadde.

Dtac-sjefen Jon Eddy Abdullah sier at firmaet har betalt ut 100 millioner baht så langt i kompensasjon til kundene men at totalen fort kan stige til 300 millioner baht.

Hovedkonkurrenten til Dtac, industrileder AIS, har uttalt at de er i mot de nye reglene. De stiller spørsmål ved hva som skjer hvis en nettverkskollaps skjer kun i et lite område, og mener at bøtene i slike tilfeller blir for høye.

NBTC sier at bøter kan kanselleres hvis mobiloperatøren kan bevise at et nettverkskollaps var uunngåelig og at firmaet hadde gjort sitt ytterste for å forhindre hendelsen. (dae)

(Thailands Tidende utgave 8/2012 - 1. oktober 2012)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)