[ annonse ]
FAST GJENG: Her ser vi deltakerne på fjorårets tur i Isan. De fleste er med også i år. FAST GJENG: Her ser vi deltakerne på fjorårets tur i Isan. De fleste er med også i år. Foto: Privat
1. november 2016

30 skandinaver til Gylne Triangel

Skrevet av 
[ annonse ]

Sjømannskirken i Pattaya arrangerer sin 7. sykkeltur i år. Denne gangen blir det 675 kilometer med kupert terreng helt nord i Thailand.

 

12. november samles 30 skandinaver i Chiang Mai. Det dreier seg om 26 nordmenn, tre svensker og en danske. Det er i år kun mannlige deltakere. Folk kjenner hverandre fra Sjømannskirken i Pattaya, og de alle fleste har vært med på flere av de tidligere turene.

Vi har snakket med Jan Marinus Lind, som skal delta for tredje året på rad

– Ruten i år er litt kortere enn før, men den vil inneholde noen harde stigninger, sier Lind. Han legger ikke skjul på at det nok er en fordel å være i god form.

Det er sju dagsetapper med start og mål i Chiang Mai. For de som ikke har fått nok, er det mulig å sykle opp til Thailands høyeste fjell, Doi Inthanon, den åttende dagen (19. november). For de som har fått nok blir det satt opp busser til det 2565 meter høye fjellet.

 

Sosialt opplegg

[ annonser ]

– Hvor mange timer tar en normal etappe?

– Vi starter om morgenen gjerne klokken 07 og kjører som det passer. Noen bruker kort tid, mens andre strekker det ut til ettermiddagen før de er fremme.

– Hvordan spiser dere underveis?

– Vi stopper gjerne noen ganger på turen og koser oss og spiser. Dette er et sosialt opplegg. På kvelden spiser vi middag sammen og har et møte om dagens tur.

Lind forteller at det er med to følgebusser. Der er det noe medisinsk utstyr samt utstyr til syklene. Det er langvarig kirkemedarbeider Manee Thongkam som kjører den ene bussen. Roger Bonsaksen tar seg av den andre. Hvis noe er trøtte og vil sitte på med bussen så er det ok. Hvis noen vil stå over en etappe og sitte i bussen den dagen så er det også greit, får vi vite.

 

7. året

Syklistene fra Sjømannskirken har vært over mesteparten av Thailand de siste sju årene. Fjorårets tur var 800 kilometer lang og meget varm, ifølge Lind. Han nevner at 13 av deltakerne kom ens ærend til Thailand for å delta på turen, som gikk fra Ayutthaya til Korat.

I 2014 var det Syd-Thailand som var åsted, og 700 kilometer med start i Surat Thani og mål i Krabi.

I årene før dette var turene som følger:  Mekong, Eastern Seaboard og Nong Khao–Surin. Den første turen ble arrangert i 2010 og gikk fra Pattaya til Had Lek på grensen mot Kambodsja.

 

Fulltegnet

Det er diakonal medarbeider Hans Konrad Nyvoll ved kirken som administrerer opplegget, og har gjort det helt siden starten i 2010. Prisen for hele turen er 13.500 baht. Deltakerlisten er allerede fulltegnet, så de som liker ideen om en tur får melde sin interesse for neste års utflukt.

Årets tur går i sju etapper og ser slik ut: Chaing Mai – Chaing Dao – Thaton – Mae Sai – Chiang Khong – Chiang Rai – Wiang Pa Pao – Chiang Mai.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2016 – 1. november 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)