[ annonse ]
1. mai 2017

Det nye instedet for bangkokfolk

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er vanskelig å lure jungeltelegrafen. Sky Gallery Restaurant har faktisk alt det folk skryter av – flott utsikt, avslappet atmosfære og god mat – både thai og vestlig.

 

Med en gang du entrer Sky Gallery Restaurant forstår du at det ikke kun er folk fra Pattaya du treffer her. Som i de fleste land er folk fra hovedstaden litt mer sofistikerte og kler seg litt mer trendy. Og det ser du når du går inn på den ganske nye attraksjonen på Cosy Beach midt mellom Pattaya og Jomtien.

Det er som vanlig jungeltelegrafen som styrer thaiene. Thaiene er ifølge enkelte undersøkelser det folkeferdet i verden som tilbringer mest tid på Facebook hver dag. Og der har altså ryktene spredt seg om den utradisjonelle restauranten med den flotte utsikten. Utlendinger var det ikke mange av da vi var innom nylig, men det er nok bare et tidsspørsmål. For øvrig er det en pakkeløsning man nå får på Cosy Beach. Naboen til Sky Gallery er den uvanlige og trendy – må man anta – restauranten Chocolate Factory, som også har brukt mye energi på å skape et visuelt tiltalende spisetilbud.

 

Saccosekkene er tilbake

På Sky Gallery kan man virkelig slappe av – i det vi i gamle dager kalte saccosekker. Hvis det blir litt for tilbakelent, har de også mange ordinære bord å tilby. Restauranten befinner seg utendørs, under gamle, gigantiske trær. Du er bare en liten skråning unna Cosy Beach, og kan ta stien ned på stranden etter at du har spist. Utsikten fra restauranten er en av de beste i Pattaya.

Menyen er omfattende. Vi var der til lunsj på en helligdag, så stedet var godt besøkt. Likevel fikk vi veldig rask service, og maten kom etter kun få minutter. Det var noe av det meste imponerende med hele besøket. Prisene var helt normale for en litt bedre thailandsk restaurant. Det var ingen prispåslag å merke for utsikten. For de som liker thaimat får man en bra rett til godt under 200 baht. Utlendinger kan legge på en hundrelapp – eller mer hvis de vil.

[ annonser ]

 

God vestlig mat

Vi spiste både thai- og farangmat, og kvaliteten var høy på det vi fikk servert. Det var tydelig at kjøkkensjefen hadde full oversikt over hvordan man tilbereder vestlig mat. Reisefølget vårt hadde vært innom flere ganger, og kunne bekrefte dette. En betydelig del av menyen handlet om pasta, i mange ulike former.

Sky Gallery åpnet på våren i 2015. Facebooksiden kom først på luften 3. november 2016. Websiden er ennå ikke helt ferdig. Vi antar at de rett og slett ikke har tid. For det kryr av kunder på restauranten, så da er det jo ikke så viktig å ha den mest perfekte webside. Stedet er åpent fra kl. 08 til midnatt.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)