[ annonse ]
1. mai 2017

Ny president i handelskammeret

Skrevet av 
[ annonse ]

Nyvalgt president Aina Eidsvik sier at det norske handelskammeret er et av de mest respekterte i Thailand. Hun anbefaler bedrifter å melde seg inn for å få med seg frokostseminarene og andre networking events.

 

Aina Eidsvik (50), finansdirektør i oljefirmaet Aibel i Thailand, er blitt valgt til ny president i  det norske handelskammeret i Bangkok (Thai-Norwegian Chamber of Commerce). Hun overtar roret etter Vibeke Lyssand Leirvåg, grunnlegger av smykkefirmaet Felicia Design, som var president i fire år. 

Eidsvik har sittet i styret i handelskammeret siden 2012 og vært kasserer siden 2013. Vi spurte henne om hva slags ting hun hadde tenkte å fokusere på i presidentperioden:

– Det kommende året har jeg tenkt å fokusere på blant annet å utvikle Norway-Asia Business Review videre som et sterkt regionalt magasin som er ledet fra Thailand, men med gode bidrag og støtte fra andre handelskammer i regionen.

Eidsvik fortsetter: – Jeg vil også fortsette arbeidet vi gjør gjennom JFCCT (Joint Foreign Chambers of Commerce in Thailand, red. anm.). Både jeg og de fleste andre styremedlemmene vil delta aktivt i de ulike komiteene der.

I tillegg sier Eidsvik at hun vil være en aktiv del av Team Norway, samt å opprettholde nivået handelskammeret har hatt de siste årene på kurs, seminarer, foredrag og networking events.

 

[ annonser ]

Anbefaler frokostseminarene

– Er det noen av disse arrangementene du vil trekke frem som spesielt nyttige for eventuelle mindre bedrifter som teller på knappene om de skal melde seg inn i kammeret?

– Frokostseminarene som vi holder på omgang med de andre nordiske handelskamrene er en god måte for mindre bedrifter å holde seg oppdatert på det som skjer i Thailand. De belyser aktuelle nyheter, problemstillinger eller endringer.

Eidsvik trekker også frem det årlige arrangementet «Seafood Under the Stars» i hagen til den norske ambassadørens residens, samt Norway-Asia Business Summit, som Eidsvik sier er veldig nyttig for litt større firmaer og de med ambisjoner om å vokse. I 2016 deltok statsminister Erna Solberg. Neste Business Summit er på Filippinene i november.

 

– Respektert handelskammer

– Hva er du stolt av i forbindelse med handelskammeret her?

– Til tross for at vi er et ganske lite handelskammer og dermed har begrenset med økonomiske ressurser, så mener jeg vi får til mye, som at vi holder medlemmene våre oppdatert på det som skjer i Thailand gjennom kurs, seminarer, foredrag og networking events.

Hun trekker også frem aktiviteten i både JFCCT og i European Association of Business and Commerce.

– Vi gjør en innsats i slik fora som medlemmene våre kanskje ikke er klar over, men som gir resultater og som er til hjelp både for medlemmene våre og for Thailand. Takket være alt arbeidet vi har lagt ned på dette er det norske en av de mest respekterte handelskamrene i Thailand.

Eidsvik nevner fokusområdene for JFCCT, som blant annet er liberalisering av Foreign Business Act, liberalisering av visumregler og regler for arbeidstillatelser, motvirkning av korrupsjon samt sikring av fri og rettferdig konkurranse innen telecom.

 

Også i nabolandene

Det norske handelskammeret jobber for å hjelpe handelskamre i andre land:

– Vi har vært pådriver for norske handelskamre i land uten slike, for eksempel i Myanmar og Sri Lanka, som begge nå har fungerende norske handelskamre.

Siste vi skrev om handelskammeret, i februar 2015, hadde de 65 bedriftsmedlemmer og 12 privatmedlemmer. I dag er tallet henholdsvis 60 og 10.

– Medlemstallet gikk opp en del etter at vi hadde Norway-Asia Business Summit i Bangkok i 2014 og falt noe igjen utover i 2015. Men vi har deretter holdt det stabilt.

Daglig leder av handelskammeret er Anne-Kari Gulliksen. Eidsvik har i tillegg med seg ni andre personer fra bedriftslivet i Thailand i styret i kammeret, hvor kjente navn som Telenor, Yara og Jotun er representert.

Aina Eidsvik har jobbet for selskapet Aibel og forløperne (ABB og Umoe) siden 1998. Aibel jobber innen prosjektering og vedlikehold i olje- og gassindustrien, og har et verft i Laem Chabang i Chonburi-provinsen. For tiden er det Johan Sverdrup-prosjektet for Statoil som står i fokus.

Eidsvik opplyser at hun har jobbet utenfor Norge siden 2005, hvorav ni av de tolv årene er blitt tilbrakt i Thailand. Hun har titlene Director og Finance Manager for Aibel Thailand og andre Aibel-selskaper i Sørøst-Asia.

----------------------------------

 

Handelskammeret:

* Thai-Norwegian Chamber of Commerce i Bangkok har 60 bedriftsmedlemmer og 10 privatmedlemmer. Kammeret ble grunnlagt i 1996. Daglig leder er Anne-Kari Gulliksen, president er Aina Eidsvik.

* Kammeret har ti stemmeberettigede «guvernører». Disse er: Aina Eidsvik (Aibel), Alejandro Vollert (Yara), Axel Blom (Blue Business Solutions), Charunun Sathitsuksomboon (Tilleke & Gibbins), Paisan Etitum (TTI), Gur Prasad Kohli (Wallenius Wilhelmsen), Michael Shum (Jotun), Rajiv Bawa (Telenor Asia), Thitikul Opdal (WebOn) og Vibeke Lyssand Leirvåg (Felicia Design).

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)