[ annonse ]
1. februar 2018

Bekymret over seksuell utnytting

Skrevet av 
[ annonse ]

Trine Rein opptrer 5. februar. Hun er opptatt av de svakerestilte i samfunnet, deriblant i sexindustrien i Pattaya.

 

Trine Rein (48) er en av musikerne på festivalen til New Nordic denne måneden. Hun forteller oss at hun har vært i Thailand kun en gang før, for 20 år siden. Pattaya har hun aldri besøkt. Vi spurte henne:

– Pattaya har jo et litt frynsete rykte i norsk presse, hvordan ser du på å opptre her?

– Jeg ble først klar over dette ryktet om Pattayas omfangsrike sexindustri etter å ha takket ja til oppdraget, og i ettertid har jeg forsøkt å finne ut om dette stemmer. Så vidt jeg forstår er dette dessverre noe som foregår i stor skala i nettopp Pattaya.

Hun utdyper: – Det er selvfølgelig ikke noe jeg er særlig imponert over, for å si det mildt. Jeg kjenner at jeg blir både dypt rystet og grunnleggende rasende over å lære om hvordan enkelte mennesker synes det er helt greit å utnytte – torturere – andre, svakerestilte grupper av verdens befolkning. Akkurat dette kan jeg ikke gjøre noe med annet enn å ta sterk avstand fra det, og det ville heller ikke hjelpe noen dersom jeg sluttet i mitt eget virke på grunn av en sånn industri.

Rein, som utga sitt første soloalbum i 1993, fortsetter:

 – Jeg tror at kunnskap er viktig selv om det man lærer handler om grusomme hendelser. Den eneste måten man kan være i stand til å bidra til en bedre verden er å først finne ut hvor det er behov for hjelp. I Pattaya er det behov for en stor dose ekte, ren kjærlighet, en type kjærlighet som kan vise kontrasten til alt det som er sykt. Jeg håper jeg kan klare å formidle noe av dette gjennom musikken og tekstene jeg skal fremføre under konsertene mine. Det vil i så fall være mitt bidrag til å få folk til å tenke seg om flere ganger før de velger å utnytte noen som er tvunget inn i en verden de ikke ønsker å være i.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2018 – 1. februar 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)