[ annonse ]
SATSER: Tobias ten Napel og Amm Chirawan Mapim vil gi turister skikkelig mat etter strandbesøket. SATSER: Tobias ten Napel og Amm Chirawan Mapim vil gi turister skikkelig mat etter strandbesøket. Foto: Dag A. Ekeberg
1. mars 2018

Fra New Nordic til eget pizzahjørne

Skrevet av 
[ annonse ]

Tobias ten Napel var manager på New Nordic Resort. Nå har han og samboer Amm åpnet restaurant et steinkast unna i Pratamnak Soi 5. De vil selge ekte pizza til sultne strandløver.

 

Norske Tobias ten Napel (26) og thailandske Amm Chirawan Ma-pim (30) startet begge å jobbe på New Nordic for litt over to år siden. De fant fort tonen, og ble et par. Nå vil de forsøke seg som forretningsdrivende, istedenfor å være lønnsmottakere.

Pizza Corner ligger i Pratamnak Soi 5, noen få hundre meter fra stranden. Her går det massevis av turister forbi på ettermiddag-en, sultne etter et strandbesøk, i henhold til forretningsideen. Likeledes vil paret lokke folk tilbake til middag. Da er det pizza som står i høysetet. Til lunsj er det litt letter og billigere retter som skal være «lokkematen».

 

Driftsansvarlig på New Nordic

Sin unge alder til tross kommer Tobias ten Napel fra en ansvarsfull jobb på New Nordic. Han ble ansatt for to år siden som manager for det som da het New Nordic Resort og fikk senere ansvaret for all utleievirksomheten og restaurantene. Han innrømmer at jobben var slitsom og at det ble lange dager. Tanken om å starte noe på egen hånd utviklet seg. Jobben fikk han som tilnærmet nyutdannet, selv om det ikke manglet på erfaringer. Mens han studerte ved University of St. Thomas i Minnesota hadde han internship på det norske konsulatet der. Han startet også ANSA Minnesota for norske utenlandsstudenter. Som om ikke det var nok jobbet han også på en indisk restaurant. Studiene var innen finans.

Men det var en viktig medvirkende årsak til at han fikk jobben hos New Nordic, og det var at markedssjef Anita Svendheim kjente ham godt fra før. De er fra samme bygda. Hun sier til Thailands Tidende at hun ønsker ham lykke til og gleder seg til å smake på pizzaen.

 

[ annonser ]

Restaurantdrift

Også samboer Amm har erfaring fra restaurantdrift. Hun jobbet på kjøpesenteret Sentral Festival i Pattaya før hun for to år siden fikk jobb på New Nordic. Der var hun assistant manager på restauranten New Nordic Steaks og fikk senere ansvaret for frokostservering for overnattingsgjester.

– Jeg har vært rundt på restauranter for å studere ulike retter. Jeg elsker å lage mat, og liker også å få den til å se pen ut når den serveres, innrømmer hun. Hun har tre personer til å hjelpe seg på kjøkkenet, slik at hun får tid til å ta seg av kundene.

Tobias skal foreløpig ikke jobbe på restauranten, selv om han vurderer å få seg arbeidstillatelse i firmaet etter hvert. Han er investor og har vært med på å sikre at rettene passer godt for turister.

 

Pasta og rimelig thaimat

En pizza hos Pizza Corner koster fra 299 til 349 baht. Den dyreste varianten er interessant nok «Thai Spicy Seafood», som Amm karakteriserer som Pat Krapao Pizza, mest beregnet på thaier, men litt erfarne faranger takler nok også denne. Tre ulike pastaretter koster alle 269 baht.

Et glass av husets vin er 99 baht. Thailandsk øl koster 69 baht, mens importert koster 99 baht. En fruktjuice koster 49 baht.

En av forretningsideene til Tobias er å tilby relativt rimelig thaimat i tillegg. Det er ingen grunn til at thaier som er med sine vestlige venner ikke skal kunne nyte mat fra hjemlandet. For 119 baht får du ulike thairetter, inkludert Tom Yam. Denne prisen er godt konkurransedyktig sammenlignet med andre vestlige restauranter her.

Da vi var på besøk hadde stedet kun hatt åpent i tre dager. De hadde allerede opplevd etterspørsel etter en lettere lunsjmeny, så den var under utarbeidelse.

– Så det blir ikke mye tid til festing, slik mange av dine jevn-aldrende gjør i Pattaya, spurte vi Tobias. Han understreker at han ikke er en kjedelig fyr, men bekrefter at det ikke blir mye festing. Han liker å jobbe og har nå blitt entreprenør. Han innser imid-lertid at det ikke nødvendigvis går an å leve av kun en liten restaurant i Pattaya, så han har flere ting på tapetet, deriblant en finanstjeneste på nett for investorer.

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2018 – 1. mars 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)