[ annonse ]
Den første gutten som kom ut av grotten forlater området i en ambulanse på veg til helsesjekk. Den første gutten som kom ut av grotten forlater området i en ambulanse på veg til helsesjekk. Faksimile: MCOT (kanal 9)
8. juli 2018

Alle grotteguttene er ute

Skrevet av 
[ annonse ]

Oppdatering 10. juli kl. 19.00: Thai Navy Seal melder at alle 13 nå er ute av grotten. 

 

Oppdatering 9. juli kl. 20.00: Total åtte gutter skal nå være evakuert. Juntaen holder media på lang avstand fra både grotte og sykehus, og det er ikke offisielt hvem som er igjen i grotten, men mye tyder på at treneren er blant de fem gjenværende. Det blir ny evakuering i morgen.

 

Oppdatering 9. juli kl. 09.00: Det var altså fire gutter som ble evakuert i går, ikke seks, slik MCOT meldte.

 

8. juli kl. 18.30: Rett før kl. 18 i dag kom den første av de 13 guttene ut av grotten i Mae Sai. Den andre kom ut ti minutter senere. Ifølge tv-kanalen MCOT (kanal 9) er det nå ytterligere to (ikke fire, slik vi første meldte) gutter som har passert de vanskeligste områdene og forventes ut av grotten i kveld.

 

[ annonser ]

Via direktesendinger fra kanal 9 har vi sett at to ambulanser og et helikopter har forlatt inngangsområdet til grotten. De to ambulansene inneholdt hver sin gutt på veg for helsesjekk på sykehus i Chiang Rai. Det rapporteres fra avisa Khaosod English at de gikk ut av grotten på egne ben.

 

Evakueringen av de første guttene skulle starte kl. 10 i dag og håpet var at de skulle komme ut kl. 21. Det ser altså ut til at aksjonen for disse tok kortere tid enn forventet.

 

Pressen som har møtt opp i området er blitt flyttet et godt stykke unna inngangen til grotten, så de ikke skal forstyrre evakueringen. Derfor er det foreløpig dårlig med bilder av redningsaksjonen.

(© Thailands Tidende 8. juli 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)