[ annonse ]
1. august 2018

Norsk motiv på nye sedler

Skrevet av 
[ annonse ]

Notodden er å finne på den nye hundrelappen i Thailand. Mynthandler Jan Olav Aamlid i Pattaya forteller at det var et kongelig norgesbesøk i 1907 som var bakgrunnen.

 

I mars i år kom det nye småsedler (20, 50 og 100) med portrett av den nye kongen, Maha Vajiralongkorn. 26. juli, på kongens bursdag, ble 500- og 1000-lapper lansert.

Aamlid er godt kjent med denne bransjen, og fikk tidlig et tips om at det skulle komme et norsk motiv på 100-lappen.

– Notodden og Norge er representert med en gjengivelse av Kong Chulalongkorn, hans sønn admiral Richelieu og Sam Eyde bak rattet, sier Aamlid: – Fotografiet er tatt i forbindelse med Kong Chulalongkorns besøk i Rjukan og Notodden i 1907 for å se hva Hydro hadde bygget opp.

Under sitt  besøk bodde Kong Chulalongkorn på slottet i Oslo, forteller Aamlid. 

 

«Norge lå etter»

[ annonser ]

– I flere reisebrev skriver hans datter at det norske kongehuset ligger litt etter, bestikket var ikke i gull. Kong Haakon VII brukte også hest og kjerre, ikke bil. Norges konge ville jo ikke skremme hestene.

Forsiden av alle sedlene som lanseres i år har et portrett av den nye kongen, og baksidene viser de ti kongene fra Chakri-dynastiet, fra 1782 til i dag, opplyser Aamlid.

– De fem nye sedlene gir et innblikk i thailandsk historie, og hver av de ti kongene blir illustrert med noe av det de er kjent for.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2018 – 1. august 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)