[ annonse ]
Terminal 21 i krysset North og Second Road. Terminal 21 i krysset North og Second Road. Foto: Dag A. Ekeberg
1. oktober 2018

Nytt kjøpesenter – ny trafikkaos

Skrevet av 
[ annonse ]

Terminal 21 ved Dolphin-rundkjøringen på North Road skal åpne 19. oktober. De ønsker å konkurrere med Central Festival, og tror det kommer hele 50.000 besøkende daglig i starten. Mange av dem vil forsøke å kjøre nedover North Road, hvor et felt allerede er stengt grunnet kabellegging.

 

De som var i Pattaya i 2009 husker de enorme køene langs vegene etter at kjøpesenteret Central Festival åpnet på Pattaya Beach rett ved politistasjonen i soi 9. Spesielt ille var det i helgene de første månedene, hvor folk fra Bangkok og andre steder strømmet til den nye «turistattraksjonen» i Pattaya sentrum.

 

Samme denne gangen

Nå forventes samme situasjon på North Road. I krysset med Second Road kommer nemlig det nye senteret Terminal 21. De to første månedene etter åpningen skal det også være kabelarbeider på North Road, hvor ett av feltene blir stengt. Det er allerede lange køer på denne vegen, så det blir sannsynligvis total stillstand etter åpningen av kjøpesenteret.

De som planlegger å besøke senteret anbefales derfor sterkt å ta en bahtbuss langs Second Road, eller rett og slett spasere langs stranden og opp den lille bakken helt i nordenden av Pattaya Beach.

Kjøpesenteret vil ha parkering for 1500 biler og 1000 motorsykler

[ annonser ]

 

Mindre enn Central

Da Central Festival Pattaya Beach åpnet i 2009 gikk det ut over besøkstallene for byens til da mest populære kjøpesenter – Royal Garden Plaza. Det samme kan man forvente for Central Festival nå, selv om nedgangen ikke nødvendigvis blir katastrofal.

Det er nemlig slik at Central Festival fortsatt vil ha «byens beste beliggenhet» rett ved stranden, den kan ikke det nye kjøpesenteret konkurrere med. Det nye senteret blir også litt mindre enn Central Festival. 180.000 kvadratmeter mot 200.000 kvadratmeter, og det nye senteret får seks etasjer mot Centrals sju. Terminal 21 skal imidlertid ifølge en pressemelding ha hele 500 butikker, mot Centrals 313. Sistnevnte tall er verifisert, mens tallet på 500 butikker i Terminal 21 nok foreløpig er et estimat.

 

Ikke alkohol

Et annet punkt som kan trekke ned for Terminal 21, spesielt siden vi snakker om Pattaya, er at gruppen som står bak – Grande Centre Point group – konsekvent ikke tilbyr alkohol i sine prosjekter, som inkluderer hoteller, Serviced Apartments og kjøpesentre. Dette sto å lese hos Thaivisa tidligere i høst.

De som vil ha vin til maten på en av restaurantene der må pent bringe den selv. Med det får de da også lov til, uten noen ekstra avgift, ifølge Thaivisas intervju med ledelsen.

 

396 hotellrom

Den samme alkoholpolitikken gjelder på det tilstøtende hotellet – Grande Centre Point Pattaya – med 396 rom over 32 etasjer. I skrivende stund kan man få et rom via hotels.com fra 3.897 baht pr døgn for et rom på 34 kvadratmeter.

Hotellet – og kjøpesenteret – lokker med en vannpark for barn og voksne.

 

Tema fra ulike land

Hver av de seks etasjene har tema fra ulike land og byer, fra 1. etasje og oppover blir det henholdsvis Frankrike, Storbritannia, Italia, Tokyo, San Francisco og Hollywood.

De lokker med landets lengste rulletrapp i en høyde av 39 meter. Den skal være frittstående og 250 meter lang, heter det.

Terminal 21 er det tredje senteret i denne kjeden. Det første ligger i Bangkok, nærmere bestemt på Sukhumvit Road nære Asoke. Det åpnet i 2011. I 2016 åpnet et tilsvarende senter i byen Korat i Isan.

Det er firmaet LH Mall and Hotel Group som står bak senteret, og de skal ha investert seks milliarder baht i prosjektet.

 

Elkabler i vegen

Alle hovedvegene i Pattaya sentrum skal få elkabler lagt i bakken. For tiden foregår det arbeid på North Road. Det skal etter planen være ferdig 18. september, ifølge Pattaya Mail. Det blir i så fall to måneder før planen.

Det har vært kaos og køkjøring på North Road helt siden i vår. Spesielt har det vært køer inn til byen om morgenen, på en veg som under ordinære forhold har godt med kø. Når det blir ett felt mindre, sier det seg selv at rushtiden blir problematisk.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2018 – 1. oktober 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)