[ annonse ]
1. desember 2018

Troens Bevis satser i Sørøst-Asia

Skrevet av 
[ annonse ]

Den norske organisasjonen Troens Bevis jobber mot målet om 10.000 menigheter i regionen. Nå er det spesielt Myanmar som står i fokus.

 

– Rune Edvardsen uttalte til avisa Dagen i 2013 at Troens Bevis hadde en visjon om at 1.000 lokale evangelister skulle være med å plante 10.000 nye menigheter i Sørøst-Asia. Har dere noen tall på hvordan dette har gått?

– Vi har per i dag økt til ca. 1200 innfødte evangelister totalt, der 1100  av dem nå befinner seg i Sørøst-Asia, forteller Bente Rognmo Thakre, som jobber i markedsavdelingen i Troens Bevis Verdens Evangelisering.

Troens Bevis har tall for de siste seks månedene, og da er det blitt plantet 901 menigheter i Sørøst-Asia. 

– Jeg tror med sikkerhet at vi skal oppfylle Runes visjon om 10,000 menigheter i denne regionen, sier Thakre.

– Flertallet av disse menighetene er det vi kaller «house churches», og kan bestå av en liten gruppe på 5-10 personer eller flere titalls personer som samles i et privat hus.

 

Konserter i Thailand

[ annonser ]

– Vi rapporterte i 2014 at Rune Edvardsen skulle holde seks rockekonserter i Thailand i november det året. Hvordan gikk det, og har det vært avholdt flere konserter etter dette?

– Rune forteller at han hadde seks konserter i Thailand i november i 2014, fordelt på de tre byene Lhomsak, Phitsanulok og Nakhonthai. Han hadde to konserter i hver by. Rune forteller at den siste konsertkvelden, som var i Lhomsak, var spesielt flott med over 3000 deltagere. 

Thakre legger til:

– Det var spesielt gøy at dere skrev om konsertene i Thailands Tidende, for det førte til at også nordmenn i Thailand kom på konsertene. Flere av dem kom bort og pratet med meg etterpå, og det var veldig kjekt å få treffe dem. Enkelte har jeg fremdeles kontakt med, sier Rune.

– Har dere konkrete prosjekter i Thailand i dag? Hva med nabolandene?

– I januar skal Rune på en større konferanse i Bangkok for å samle Asia-nettverket til Troens Bevis i samarbeid med IMI kirken i Stavanger. Da vil det komme folk og lokale medarbeidere fra hele Sørøst-Asia.

Hun legger til: – Det er pr i dag ingen konkrete planer om flere konserter i Thailand. 

 

Satser i Myanmar

– Rune skal også ha en musikkfestival i Myanmar nå i desember, i Loikaw i Kayah State, fra 15 til 16. desember. 

Troens Bevis  har opprettet et samarbeid med organisasjonen Myanmar Young Crusaders (MYC). En av likhetene er at begge organisasjoner benytter seg av musikk som et virkemiddel til å nå frem til en ung generasjon, ifølge Troens Bevis. De fokuserer også på å hjelpe lepra-rammede og rusmisbrukere, og har bibelskoler, barnehjem, evangeliske indremisjonskampanjer og musikkfestivaler. 

– Nå er vi klar til å ta arbeidet videre etter kampanjene. Nye menigheter skal plantes, flere innfødte evangelister skal trenes, utrustes og sendes ut og introkurset «Det nye liv» skal trykkes opp og deles ut til landets befolkning, sa Edvardsen til organisasjonens eget magasin.

 

Over hele Sørøst-Asia

Troens Bevis har evangelister i følgende land/områder i Sørøst-Asia: Thailand, Indonesia, Myanmar, Laos, Kambodsja, Vietnam, Bhutan, Kina, India, Nepal, Himalaya og Pakistan.

Thailand er et av de frieste land i Sørøst-Asia når det gjelder religion, sier de. Men det er flere land i Sørøst-Asia som er med på Åpne Dørers World Watch list for 2018.    

– I disse landene er det gjerne systematisk forfølgelse av kristne. I ytterste konsekvens kan det være fare for livet med arrestasjon og tortur, men nye troende  kan også oppleve å bli utvist fra landsbyen sin, utvist fra familien, ha problemer med å få jobb osv. I Bhutan er det spesielt vanskelig for kristne nå, sier Thakre.

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2018 – 1. desember 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)