[ annonse ]
Daglig leder Sigurd Karlsen tilbyr 11 hull. Daglig leder Sigurd Karlsen tilbyr 11 hull. Foto: Dag A. Ekeberg
1. januar 2019

Nordmenn vil ha fritidstilbud

Skrevet av 
[ annonse ]

Minigolf er det siste nye tilbudet på Bang Saray Nordic Resort 30 minutter syd for Pattaya. Der er over 80 prosent av gjestene norske, og de liker ikke å ligge på latsiden. Minigolfbanen er åpen for hvem som helst, og koster 100 baht per runde.

 

Denne resorten vil ikke ha noe av at gjestene sitter og later seg. De tilbyr en driving range for golf, en crocket-bane med internasjonale mål, boccia både på grus og gress og en liten five-a-side fotballbane. Badminton og volleyball har de også.

Men det var ikke nok. 18. desember åpnet de en 11-hulls minigolfbane. Det har vært den største satsingen så langt når det gjelder fritidstilbud, og dette tilbudet er ikke kun for gjestene, men er åpent for allmennheten. Prisen er 100 baht pr runde, 50 baht for barn.

 

Måtte lage selv

– Vi har gått med ideen en stund, og det ble ganske stor interesse blant våre boligeiere, forteller Sigurd Karlsen, som har vært daglig leder på resorten i åtte år, og vært primus motor for minigolfen. Han forteller om langt forarbeide, hvor også noen ildsjeler fra beboerforeningen har deltatt. De var først i kontakt med entreprenører, en svensk og en thailandsk, som de trodde kunne bygge en minigolfbane for dem. Men det kom ikke noe ut av det, så det ble Karlsen og hovedaksjonær i resorten Arnstein Rustberggard som tok jobben selv, og brukte den lokale entreprenøren de kjenner fra før til å bygge anlegget, etter egne tegninger.

– Vi bruker norske standarder her, sier Rustberggard, som lover at banen vil stå i uoverskuelig fremtid med gode materialer og armering i stål som grunnlag.

Hvis interessen er tilstede er det planer om å utvide til 18 hull i løpet av kommende lavsesong.

[ annonser ]

 

Forsøkte flere ting

I resortens spede barndom inviterte de fotballag på treningsleir, og hadde besøk av Bodø/Glimt to vintre i strekk. Fotballbanen er nå ikke lenger i drift, får vi vite. Det tar for mye ressurser å holde den ved like. Området er nå blitt en driving range for golf, som er Rustberggards store hobby.

De forsøkte også en satsing på tilbud innen helsereiser, men erfaringen var at det var for vanskelig å kunne tilby de riktige tjenestene til folk som hadde behov for ulik behandling.

 

Tung start

Bang Saray Nordic hadde en tung start, og investorene måtte skyte inn midler ved flere anledninger i starten. Men det er mange år siden. Karlsen sier at driften har gått i pluss i mange år nå. Det er fortsatt 40 mål med ledig land på resorten, men for tiden er det ingen planer om å bygge mer.

 

Nordmenn dominerer

Det er i hovedsak nordmenn som har kjøpt hus i resorten, med det er også sju danske eiere, samt en svenske og en sveitser. 

De siste to årene har de i lavsesongen tilbudt korttidsleie, og det har fungert godt, opplyser Karlsen. Mange thailandske leietakere fra Bangkok har benyttet anledningen til å ta en weekend i Bangsarey. Utleie skjer via byråer som Hotels.com og Booking.com. Det er kun leilighetene som resorten eier selv som leies ut. Det viste seg å bli lite kostnadseffektivt å leie ut på døgnbasis på vegne av de som eier hus i resorten. Med 15–20 prosent provisjon til byråene ble det ikke noe å tjene på fremleie.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2019 – 1. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)