[ annonse ]
Ving-reisende i Thailand midlertidig rammet av konkurs Faksimile: Ving.no/Thailand
23. september 2019

Ving-reisende i Thailand midlertidig rammet av konkurs

Skrevet av 
[ annonse ]

Thomas Cook reisebyrå har erklært seg konkurs og innstilt alle flyvninger. Dette påvirker norske reisende med Ving, som er eid av det konkursrammede firmaet.

 

Oppdatering (08.00, 24. september 2019): Ving opererer som vanlig igjen fra og med i dag, får vi opplyst. De nordiske delene av Thomas Cook er profittable, ifølge Ving, så de har klart å finne økonomisk dekning for videre drift.

 

----------------- Opprinnelig artikkel: -------------------------

 

Vi spurte informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge AS:

– Har du noen informasjon om hvor mange norske charterturister dere har i Thailand nå? Er det Ving-personell på hotellene som hjelper folk med alternative måter for hjemreise?

– Vår prioritering nå er å informere kunder som er berørt. Jeg kan dessverre ikke finne fram tall på dette nå. Alle vil få den info de trenger.

[ annonser ]

 

Reisende fra firmaets hjemland, Storbritannia, har fått en webside å forholde seg til. Det antas at hele 150.000 briter i dag er på feriereiser med Thomas Cook.

 

Ving har egen informasjon på sin side.

 

Der står det at de som har bestilt en reise med Thomas Cook Airlines Scandinavia har fått kansellert sin reise. Reiser bestilt med et vanlige flyselskaper er ikke berørt.

 

De som har bestilt tur med avgang fra og med i morgen 24. september bes holde seg oppdatert om situasjonen via Ving.no. De lover mer informasjon i løpet av dagen.

 

Det står videre: «Når vi avbestiller reiser og ikke kan ordne alternative løsninger, vil hele reisens pris bli tilbakebetalt i samsvar med pakkereiseloven.»

 

Ifølge NRK er det 8658 norske reisende med Ving i skrivende stund. Thailand er et av Vings store reisemål, så man må anta at en god del av disse er thailandsfarere.

 

Når først noe slikt skulle skje, så var september måned best for thailandsfarere, siden det er den måneden i året med færrest norske turister her.

 

Ving formidler reiser til hele 275 reisemål over hele Thailand. Det er likevel Syd-Thailand som har de store kundemassene, som Phuket, Krabi og Khao Lak.

 

Blant store Ving-hoteller er Sunwing Kamala Beach og Sunwing Bangtao Beach i Phuket. På slike steder har selskapet egne representanter som de reisende kan kontakte.

 

Vi følger saken.

(© Thailands Tidende. 23. september 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)