[ annonse ]
Moren til en 18 år gammel turist arrestert i Bangkok har gått ut i media. Moren til en 18 år gammel turist arrestert i Bangkok har gått ut i media. Faksimile: News 5 Cleveland.
11. januar 2020

Svindel på hovedflyplassen – folk blir arrestert med «geværkule i kofferten»

Skrevet av 
[ annonse ]

Amerikansk senator Sam Brown stiller nå spørsmål til thailandske myndigheter om hvorfor folk blir arrestert for etter sigende å ha hatt en geværkule i kofferten. I 2015 ble en nordmann utsatt for det samme.

 

Med et par ukers mellomrom har to amerikanere blitt arrestert på hovedflyplassen i Bangkok. De er blitt beskyldt for å ha hatt en geværkule i kofferten, og har havnet i politiets klør uten mulighet til å fortsette turen hjem.

 

Merkelig nok kommer begge fra småbyer kalt Hanover, men den ene er i Pensylvania mens den andre i Ohio.

 

En mye omtalt sak dreier seg om sjefen for brannvernet i Hanover i Pensylvania, Michael Morra. Han er etter alle solemerker en oppegående person, men er blitt forespeilet å måtte vente på en rettssak i mars måned.

 

Den andre er en 18 år gammel turist fra Ohio. Moren har gått ut i lokale medier og fortalt om hendelsen. Hun fikk beskjed om å sende flere tusen dollar, ellers ville sønnen få 20 år i fengsel.

[ annonser ]

 

norsk politi

Norsk politimann arrestert i Bangkok i 2015. (Faksimile: Bangkok Post).

 

I 2015 ble en nordmann utsatt for det samme i Bangkok. Det dreide seg om en politimann som var på vei til Phuket. Det året var det også mange rapporter om en tilsvarende svindel på Filippinene.

(© Thailands Tidende. 11. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)