[ annonse ]
Hovedflyplassen i Bangkok, hvor det ikke lenger deles ut 15-dagers visumfritak. Hovedflyplassen i Bangkok, hvor det ikke lenger deles ut 15-dagers visumfritak. Foto: Terje Engø
11. mars 2020

Slutt på «Visa on Arrival» for land som hadde 15 dager

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene har trukket tilbake muligheten til å komme til Thailand i 15 dager uten visum, for 18 land som har hatt denne rettigheten. Nordiske land har 30 dager og er ikke berørt.

 

Oppdatering (12. mars kl. 18.00): Regjeringen har utsatt iverksettelsen av dette vedtaket til det er blitt nøyere diskutert på et møte 17. mars.

 

Oppdatering (11. mars kl. 20.30): Russland er likevel ikke rammet av dette utspillet, siden de også har mulighet for å få 30 dagers visumfritt opphold.

 

Folk fra disse 18 landene må nå søke om visum før de ankommer Thailand. Det gjelder Bulgaria, Bhutan, Kina, Taiwan, Kypros, Etiopia, Fiji, Georgia, India, Kazakhstan, Malta, Mexico, Nauru, Papua New Guinea, Romania, Saudi Arabia, Uzbekistan og Vanuatu.

 

Russland er også med på listen over land som ikke lenger får visumfritak for 15 dager ved ankomst Thailand, men Russland har også en avtale med Thailand om 30 dagers visumfritak, så de rammes ikke av dette utspillet.

[ annonser ]

 

Det er ingen endringer for folk fra land som har hatt rett til 30 dagers opphold i Thailand uten å ha søkt om visum i forkant. 57 land, inkludert de nordiske landene, har denne rettigheten.

 

Det er en komite ledet av statsminister Prayuth Chan-ocha som melder dette. De har ennå ikke oppgitt noen årsak. Noen av de 18 landene har mange coronasmittede, mens andre har få, så det er usikkert om dette har noe med viruset å gjøre.

 

Ellers krever nå Thailand legeattest fra besøkende fra de fire landene de har definert som «høyrisikoland» før de får lov å komme til Thailand.

 

Dette dreier seg om Kina (inkludert Hong Kong og Macau), Sør-Korea, Italia og Iran.

 

LES: Virus: Antall risikoland redusert til fire – myndighetene roter

 

Ellers har den norske ambassaden i Bangkok hatt stengt i dag, grunnet desinfisering av kontorbygningen de holder til i. Et av firmaene der hadde hatt besøk av en person infisert med Covid-19-viruset.

 

Som vi meldte i går, så måles det nå kroppstemperatur i bygningen som huser ambassaden:

 

LES: Folk med feber nektes adgang til ambassaden

 

Mange thaier som jobbet uregistrert i Sør-Korea kommer nå hjem igjen til Thailand. I starten fikk de lov å ha hjemmekarantene, men det ble etter hvert mange tilfeller hvor de det gjaldt var å treffe ute blant folk, så nå lages det interneringsleire i flere provinser, hvor disse folkene skal befinne seg i 14 dager.

 

Det har blitt temmelig varmt i Thailand de siste dagene, og det har vært flere reportasjer om at forholdene i noen av disse leirene er ganske kummerlige.

(© Thailands Tidende. 11. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)