[ annonse ]
Alf-Helge Jordal (tv.) og Jan Arne Olsen er fast inventar på golfbanene i Pattaya. De liker ikke den nye kampanjen til TAT (innfelt). Alf-Helge Jordal (tv.) og Jan Arne Olsen er fast inventar på golfbanene i Pattaya. De liker ikke den nye kampanjen til TAT (innfelt). Foto: Dag A. Ekeberg
13. mai 2020

Golftilbud i virustiden – hvorfor kun for thaier?

Skrevet av 
[ annonse ]

Frem til september er det store rabatter på golfbanene i Pattaya i regi av turistmyndighetene. Fastboende nordmenn, som i disse dager støtter opp om lokalsamfunnet med matutdelinger, synes det er veldig dårlig gjort at tilbudet kun gjelder for thaier.

 

– Vi ble veldig forundret da vi kom på golfbanen og de ikke ville gi oss rabatt, forteller Jan Arne Olsen og Alf-Helge Jordal. De er blant mange utlendinger som hjelper fattige thaier for tiden, og føler at turistmyndighetene tenker feil med markedsføringskampanjen «Amazing Pattaya Weekday Golf 2020».

 

LES: Nordmenn blant de mest gavmilde i Pattaya

 

På plakaten (gjengitt nederst i artikkelen) står det at dette gjelder mandag til torsdag frem til september. Det står ingen ting om at det kun gjelder thaier, men golfbaner vi har snakket med sier at det kun gjelder thaier, og turistmyndighetene (Tourism Authority of Thailand – TAT) i Pattaya bekrefter dette overfor oss.

 

– Det er jo ikke slik at thaier som spiller golf er spesielt fattige, sier Olsen. – Mange av dem er mye rikere enn utlendingene som spiller på banene rundt Pattaya.

[ annonser ]

 

Olsen spør hva som hadde skjedd hvis en thaidame bosatt i Norge plutselig måtte betale dobbelt så mye som den norske ektemannen på aktiviteter i Norge. Det ville blitt opprør og søksmål.

 

– Thaiene må bestemme seg om vi er en del av samfunnet og om de vil ha oss her, sier Olsen, som advarer om at Pattaya ville vært en helt død by uten utlendinger. 

 

Olsen og Jordal, som bygger condoer i Pattaya under firmanavnet Siam Royal Hill, har spilt golf i disse traktene i flere tiår og kjenner godt de som jobber på golfbanene:

 

– De ansatte var flaue over å måtte fortelle oss at markedsføringskampanjen ikke gjaldt oss, selv om det ikke står spesifisert på plakatene, sier Jordal.

 

LES: Condobyggere med golf på hjernen

 

En thai som var med i golfgruppen til nordmennene fikk heller ikke rabatten. Det ble forklart at banene forsøkte å holde denne rabatten hemmelig, og derfor fikk kun grupper med utelukkende thaier denne rabatten.

 

TAT Promotion

Fire norske golfere ble møtt med en merkelig beskjed, fv. Reidar Frønsdal, Jan Svendsen, Alf-Helge Jordal og Jan Arne Olsen. Klikk for større bilde. (Foto: Privat)

 

Mange av nordmennene Jordal og Olsen kjenner fra golfmiljøet i Pattaya har hjulpet til med pengestøtte til matutdelinger i disse virustider. En av disse er Jan Svendsen, grunnlegger av Coolbet.

 

– Dette er ren rasisme. Der vi kommer fra er dette strengt forbudt og blir straffet med bøter og kanskje også fengsel, sier Svendsen.

 

Jan Svendsen

– Det handler om prinsipper og rettferdighet, sier Jan Svendsen. (Foto: Privat)

 

– Mange av oss er involvert i veldedighet her i Pattaya, og hjelper tusener av mennesker som har mistet jobben på grunn av Covid-19. Vi har samlet sammen millioner av baht, sier Svendsen, som legger til at det ikke handler så mye om pengene, men prinsipper og rettferdighet.

 

– Kanskje er det på tide av thaier vokser opp og slutter å se på utlendinger kun som sponsorer. Dette er ikke godt for landets rykte, og får folk til å se på dette som en bananrepublikk .

 

Vi fikk kontakt med Pattaya-kontoret til TAT Pattaya via deres facebookside. Vi spurte:

 

– Gjelder dette kun thaier eller både thaier og utlendinger?

– Dette gjelder kun thaier.

 

– Utlendinger som er her nå er ikke turister, de jobber her eller er pensjonister. Hvorfor må de betale mer enn thaier? De mener dette ikke er rettferdig.

– Dette er en kampanje for å stimulere reiselivet. Målgruppen er thaier, for å stimulere turistøkonomien i landet.

 

Kontorets talsmann legger til:

– Thaier er den første målgruppen for TAT. Vi ønsker å stimulere til økt reisevirksomhet for å hjelpe økonomien i denne perioden.

 

TAT Promotion

«Mer enn 50 prosent rabatt» står det her. Ni golfbaner i Pattaya-området deltar. Det står ingen ting om at utlendinger er unntatt.

(© Thailands Tidende. 13. mai 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)