[ annonse ]
Faksimile: Fra e-visumportalen, hvor det nå fremgår at det nye visumet vil koste 3000 kroner. Faksimile: Fra e-visumportalen, hvor det nå fremgår at det nye visumet vil koste 3000 kroner.
17. juli 2024

Det digitale nomadevisumet er her!

Skrevet av 
[ annonse ]

Den thailandske ambassaden i Oslo var i går klar til å tilby en ny type visum som mange har ventet på.

 

Prisen på DTV (Destination Thailand Visa) er blitt satt til 3000 norske kroner, og gir et opphold i 180 dager. Oppholdet kan forlenges på et immigrasjonskontor i Thailand for ytterligere 180 dager. Prisen på forlengelsen er 10 000 Baht. 

 

Etter disse 360 dagene må man forlate Thailand, men kan når som helst returnere på samme visum, som er «multiple entry» og gjelder i fem år.

 

Det er to kategorier mennesker som kan søke dette visumet, 1) digitale nomader og 2) Deltakere i følgende aktiviteter: Thaiboksing, thailandsk kokkekunst, idrett, medisinsk behandling, seminarer og musikkfestivaler. 

 

Det er uklart hvorfor deltakere på seminarer og musikkfestivaler skal trenge et så langvarig visum, men dette er i hvert fall en mulighet for de som ønsker å studere thaiboksing eller matlaging eller delta i organisert idrett. De trenger i så fall en bekreftelse fra arrangøren på at man faktisk skal delta i slike ting.

[ annonser ]

 

Når det gjelder fjernarbeidere og digitale nomader, så må de enten ha en bekreftelse fra arbeidsgiver, alternativt bevise at de som frilansere har kunder de jobber for. Dette åpner for skjønn fra saksbehandlerne på de ulike ambassader, og det gjenstår å se hva slags erfaring folk får når de søker dette visumet, om det er strengt eller om det er enkelt å få godkjent visumet.

 

Thailands Tidende

Det nye nomadevisumet.

 

Så er det også et krav om at man skal kunne vise til at man besitter minst 500 000 Baht. Her er også kravene foreløpig dårlig spesifisert. De ber om en kontoutskrift, men kan også godkjenne en bekreftelse fra en «sponsor». Igjen vil tiden vise hva saksbehandlerne faktisk forlanger.

 

Det blir også mulig for ektefeller og barn under 20 år å ankomme på samme type visum.

 

Ut over dette er det samtidig lansert et nytt studentvisum, kalt Non-Ed Plus Visa. Det er beregnet på de som studerer på universitetsnivå, og kan forlenges i ett år etter at man er uteksaminert, for de som ønsker å søke jobb i Thailand.

 

(© Thailands Tidende. 17. juli 2024)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)