[ annonse ]
36 mill. thaier – ikke 50 mill. som antatt – vil motta ti tusen baht Illustrasjon: Pxhere.com
18. september 2024

36 mill. thaier – ikke 50 mill. som antatt – vil motta ti tusen baht

Skrevet av 
[ annonse ]

Tidsfristen for registrering for å motta valgflesket fra Pheu Thai-partiet på ti tusen baht er utgått og ca. 36 millioner thaier har registrert seg.

 

Den mye omdiskuterte digitale lommeboken (Digital Wallet) ble lansert for at folk kunne motta ti tusen baht, slik Thaksin Shinawatras politiske parti lovet i valgkampen i fjor.

 

Partiet regnet i utgangspunktet med 50 millioner mottakere, men det var et optimistisk overslag, spesielt siden det kun finnes ca. 54 millioner thaier over 16 år (som var alderskriteriet).

 

Men det var også andre kriterier, nemlig at man ikke kunne ha en årslønn på mer enn 840 000 Baht og ikke mer enn 500 000 Baht i bank.

 

Finansdepartementet reduserte anslaget fra 50 til 45 millioner, men det ble også langt over det endelige antallet på 36 millioner.

[ annonser ]

 

En medvirkende årsak til en lavere oppslutning kan ha vært nyhetsoppslagene om saken. Det har vært sådd tvil flere ganger om det i det hele tatt ville bli noen pengeutdeling, spesielt etter at statsminister Thavisin ble avsatt.

 

LES: Thailands statsminister avsatt (14. august 2024)

LES: Thaksins datter valgt som ny statsminister (16. august 2024)

 

Departementsråd i Finansdepartementet, Lavaron Sangsnit, uttalte til Bangkok Post at departementet imidlertid ikke vil forlenge fristen, for folk har allerede hatt halvannen måned på å registrere seg.

 

Den første puljen som vil motta pengene er 12,4 millioner sosialmottakere og uføre, dvs. de som har ett av kortene «State Welfare Card» og «Disability Card». 

 

Pengene til disse 12,4 millioner menneskene er allerede bevilget i parlamentet og skal ifølge Finansdepartementet utbetales mellom 25. og 30. september.

 

Pengene til de resterende 23,6 millioner er ikke bevilget ennå, og visse kommentatorer har stilt spørsmål om det blir noe mer utbetalinger.

 

En regjeringskrise eller en økonomisk krise kan nok bidra til at det settes en stopper, men sannsynligvis blir det penger også på de resterende. Men det er ikke fastslått noe tidspunkt ennå for når pengene skal bevilges.

 

(© Thailands Tidende. 18. september 2024)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)