[ annonse ]
18 iCon Group-ansatte arrestert, anklaget for pyramidespill Faksimile: Khaosod English
17. oktober 2024

18 iCon Group-ansatte arrestert, anklaget for pyramidespill

Skrevet av 
[ annonse ]

Over tusen personer har allerede avgitt forklaring til politiet om hvordan de føler seg lurt via salget av kosttilskudd online.

 

Pr i går, 16. oktober, var det mottatt rapporter fra 1,063 personer med til sammen nærmere 400 millioner baht i angivelig tap på det som karakteriseres som et pyramidespill.

 

Selskapet iCon Group produserer og selger kosttilskudd for helse og skjønnhet (Health & Beauty). Det dreier seg om direktesalg online. De har hyret inn thailandske kjendiser til å markedsføre produktene. Flere kjendiser har holdt pressekonferanser og sagt at de ikke visste hva de sto som representanter for.

 

Thailands Tidende

Faksimile: Websiden til iCon Group.

 

[ annonser ]

Selgere har brukt penger på å gå på kurs for å lære å selge produktene, og ikke minst lære å verve nye salgsrepresentanter – ergo klassifiseringen som pyramidespill.

 

Det viser seg nemlig at det for mange har vært lite å tjene på dette salget, inntektene skulle komme fra verving av nye selgere.

 

Det hele startet med avsløringer i TV-programmet Hone-Krasae (โหนกระแส) på Kanal 3 på tv. Stadig flere sto frem med sine historier. Folk hadde gått konkurs. Noen skulle ha begått selvmord.

 

Nå har skandalen spredt seg fra kjendiser til det politiske miljøet, da det har dukket opp hemmelige lydopptak med samtaler mellom ledelsen i firmaet og politikere, ifølge avisen Khaosod English. 

 

18 personer i ledelsen i firmaet er nå arrestert og har tilbrakt en natt i fengsel. Finansielle midler skal være konfiskert og bankkonti sperret. Foreløpig til en verdi av 125 millioner Baht. I avisen Khaosod English spekuleres det nå i hvordan de fengslede skal kunne skaffe penger til kausjon.

 

Lederne i dette spesielle firmaet kaller seg «Boss» samt sitt kallenavn. Sjef og grunnlegger «Boss Paul” (Warathaphon Waratyaworrakul) har stått frem på tv og beklaget at folk føler seg lurt og ikke minst at det virker som om noen også begikk selvmord.

 

Det er thailandsk svar på FBI, Central Investigation Bureau (CIB), som nå etterforsker saken. Departementet som overser hvitvasking av penger (Anti-Money Laundering Office – AMLO) er også involvert i etterforskningen.

 

(© Thailands Tidende. 17. oktober 2024)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)