[ annonse ]
1. september 2017

Air Berlin-konkursen kan bli positiv

Skrevet av 
[ annonse ]

Etihad lot datterselskapet Air Berlin gå konkurs. Det kan være en god nyhet for norske thailandsfarere. Etihad må nå nemlig posisjonere seg bedre i Europa, og gode reisealternativer Oslo-Bangkok kan bli et av resultatene.

 

Flyselskapet Air Berlin er konkurs. Dette selskapet hadde frem til årsskiftet 2015/16 tre daglige flyvninger mellom Oslo og Berlin, og derfra videre til Abu Dhabi. De fungerte som feeder for Etihad Airways. 

Det var manglende vilje fra Etihad – som hører hjemme i det arabiske emiratet Abu Dhabi – som medførte at selskapet gikk konkurs i august. Etihad ble selskapets største aksjonær i 2011. Air Berlin var ved konkursen Europas sjette største flyselskap og nest størst i Tyskland, etter Lufthansa. Air Berlin var Europas første lavprisselskap, og det har neppe vært enkelt å markedsføre Air Berlin som en del av Etihad – som på sin side satser på en eksklusiv profil som fullserviceselskap.

Frem til Air Berlin la ned forbindelsen fra Oslo var ofte Etihads billetter svært konkurransedyktige i pris. Passasjerene brukte Air Berlin fra Oslo via Berlin til Abu Dhabi, og så Etihad videre til Bangkok. Etter nedleggelsen av ruten har Etihad solgt mange reiser via Brussel, hvor passasjerene har blitt flydd dit med Brussels Airlines, og så videre med Etihad via Abu Dhabi til Bangkok.

 

Ikke konkurransedyktige

Etihad tilbyr når dette skrives billetter fra Oslo til Bangkok fra 5400 kroner tur/retur i september. Disse flyvningene foregår via både Brussel, Paris og London. I tillegg til Brussels Airlines benyttes både SAS og Air France fra og til Oslo. Disse billettene er verken konkurransedyktige i pris, antall flybytter (to) eller reisetid sammenlignet med andre selskaper som tilbyr reise med ett flybytte med kortere reisetid til pris fra rundt 4400 kroner.

[ annonser ]

 

Kan bli gode priser

Konkursen kan for reisende på litt sikt være positiv. Til nå har Etihad fokusert mye på å tilpasse rutenettet til datterselskapet Air Berlin. Når Air Berlin nå faller fra vil de måtte bygge opp sin posisjon i det europeiske markedet. En del av en slik strategi vil være kampanjer for å skaffe nok passasjerer fra Europa, siden Air Berlin tilførte selskapet et stort antall passasjerer som skulle videre til Asia. Siden Air Berlin avsluttet flyvningene til Oslo kom Norge litt i skyggen. Det kan endre seg nå. Etihad vil neppe bli billigst. Men om de setter sammen forbindelser med kort ventetid ved skifte til Etihad-flyvninger fra Europa, vil de raskt kunne tilby en god kombinasjon av pris, kvalitet og reisetid.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2017 – 1. september 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)