[ annonse ]
Tolv protestledere omringet av politiet. En representant fra politiet snakker her med protestlederen Nutta «Bow» Mahattana. Tolv protestledere omringet av politiet. En representant fra politiet snakker her med protestlederen Nutta «Bow» Mahattana. Faksimile: Khaosod English
22. mai 2018

Protestaksjoner på fireårsdagen for kuppet

Skrevet av 
[ annonse ]

I dag er det fire år siden Thailands siste militærkupp. I motsetning til tidligere år var det denne gangen større demonstrasjoner, og mange hundre protestanter hadde samlet seg på Thammasat University i Bangkok siden i går kveld.

 

De ble hindret i å gå ut av universitetsområdet for å ta vegen til Government House, men ca. hundre protestanter klarte likevel å komme seg gjennom politisperringene. De kom imidlertid ikke helt frem. Utenfor FN-hovedkvarteret, ved Ratchadamnoen Nok Road, ble de stoppet av politiet. Ca. tolv av protestlederne ble arrestert, mens resten ble bedt om å dra hjem. Arrestårsaken ble av politiet oppgitt å være loven som forbyr politiske ansamlinger med mer enn fire personer tilstede.

 

Politiet var i stort flertall. De stilte i hovedsak uten skytevåpen og det hele gikk relativt fredelig for seg. Politiet omringet lederne, som satt midt i vegen. De lot den kvinnelige protestlederen, Nutta «Bow» Mahattana, lese opp en kunngjøring over en høyttaler før hun og de andre ble arrestert.

 

De gjenværende protestantene og pressen spurte politiet hvor protestlederne ble kjørt hen, til nærmeste politistasjon eller til en militærleir, men spørsmålene ble ikke besvart.

 

Juntageneralen Prayuth Chan-ocha har mange ganger utsatt det kommende valget. Nå er det februar 2019 som er det angivelige tidspunktet. Protestlederne forlanger valg i november i år.

[ annonser ]

 

En annen protestleder, Rangsiman Rome, ga en følelsesmessig kunngjøring før han også overga seg til politiet. Han sa blant annet at «i disse fire årene er det ingen som har kjempet for frihet slik vi gjorde i dag. Vi har forsøkt alt, men til syvende og sist kan det hende at vi ikke klarer å få til et demokrati igjen i Thailand.»

(© Thailands Tidende 22. mai 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)