[ annonse ]
En skadet amerikansk unggutt førte til at myndighetene tok affære i Krabi. En skadet amerikansk unggutt førte til at myndighetene tok affære i Krabi. Faksimile: Thai Rath
31. januar 2020

Fanging av løshunder begynner i Krabi – anklages for feil taktikk

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene i Krabi tar affære etter at den amerikanske gutten ble bitt av løshunder for snaut to uker siden. Men dyreorganisasjoner mener taktikken er kortsiktet og at det raskt vil komme nye løshunder på strendene.

 

Den amerikanske gutten, omtalt i Thailands Tidende 20. januar, er nå ute av sykehuset, og familien har fortsatt ferieturen opp til Nord-Thailand. Hundene som sto bak angrepet er ifølge myndighetene fanget og blitt brakt til senteret Lanta Animal Welfare på Koh Lanta.

 

Der vil de bli vaksinert og sterilisert og observert i 30 dager for tegn på rabies, før de vil bli tilbudt til folk som vil adoptere dem.

 

LES: Ny unggutt bitt av løshunder på Ao Nang Beach

 

Den opprinnelige reportasjen i avisen Thai Rath omtalte ca. 15 løshunder på Ao Nang Beach, men myndighetene opplyser nå at det dreide seg om åtte hunder, og at de hadde tilhold på den mindre Ao Siao Baech, rett vest for Ao Nang.

[ annonser ]

 

Guvernør ML Kitibodee i Krabi har beordret en stor aksjon mot løshunder på alle populære turiststrender i provinsen, men pr i går hadde aksjonen ennå ikke begynt, ifølge Phuket News.

 

Det meldes nå at både Lanta Animal Welfare og den mer kjente Soi Dog Foundation fraråder slike aksjoner.

 

Det som ifølge Soi Dog skjer når man fjerner løshunder fra en slik strand, er at nye hunder fra omkringliggende steder rykker inn. De kommer til et område fritt for andre hunder, men med mye mat i form av søppel, og formerer seg derfor raskt. I løpet av kort tid er populasjonen den samme som før.

 

Organisasjonene sier at ressursene heller må brukes til sterilisering og vaksinering av den eksisterende populasjonen av hunder. Da blir den redusert naturlig, og utgjør også mindre fare for turister. 

 

Uansett har guvernøren beordret sine lokale administrative enheter til å opprette hundefarmer.

 

LES: Liten sannsynlighet for rabiessmitte

LES: 700.000 løshunder i Thailand

LES: Stadig flere løshunder i Pattaya

LES: Løshundene i Cha-am herjer videre

LES: De gjør noe med løshundproblemet

 

Soi Dog Foundations medarbeider Sakdapol Thongjan uttaler at det ikke er noen langvarig løsning. Å operere hundefarmer er kostbart, det krever veterinærer og annen stab, samt mat og medisiner, som må betales i alle årene dyrene lever.

 

Soi Dog Foundation hevder i sitt materiale at de har redusert løshundpopulasjonen i Phuket med over 90 prosent via sitt CNVR-program, som står for «Catch, Neuter, Vaccinate, Return» (Fang, Steriliser, Vaksiner, Returner).

 

De innrømmer imidlertid at hundefarmer har sin misjon, når det gjelder enkeltdyr som viser fiendtlig opptreden overfor mennesker.

 

Begge organisasjonene ønsker også at det skal bli krav om offentlig registrering av kjæledyr, slik at det ikke skal bli så enkelt å bare slippe sine kjæledyr løs i naturen når man er blitt lei av dem.

(© Thailands Tidende 31. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)