[ annonse ]
Leserinnlegg: Bli med å sende e-post til Erna om lønnsoppgjøret! Illustrasjonsfoto: Pikist.com
25. august 2020

Leserinnlegg: Bli med å sende e-post til Erna om lønnsoppgjøret!

Skrevet av 
[ annonse ]

Pensjonister og trygdede har hatt en negativ reallønnsutvikling i fem av Erna Solbergs sju regjeringsår, skriver vår leser, som nå oppfordrer folk til å klage og sende e-post til statsministeren.

 

Dette haster, siden lønnsoppgjøret for pensjonister og trygdede finner sted allerede neste uke, nærmere bestemt 1. og 2. september. Dette ble kunngjort av regjeringen 21. august.

 

Vår leser skriver:

 

Jeg har sendt brevet under til statsministeren og vil anta at dette også er av interesse i Thailand! Jeg håper at flest mulig vil sende dette til Erna Solberg via Statsministerens kontor på e-post postmottak@smk.dep.no 

 

Her er brevet:

[ annonser ]

 

Kjære Erna!

 

Jeg har trodd at en statsminister skulle lede alle rikets innbyggere til et bedre liv. Du har nå ledet landet vårt i sju år. I fem av disse har pensjonistene og de trygdede hatt en negativ reallønnsutvikling. 

 

Dette skyldes som du vet at denne gruppen får redusert de yrkesaktives lønnsøkning med 0,75%. Denne reduksjonen skyldes, som du også vet, det såkalte Pensjonsforliket.

 

Men i dette er det en forutsetning, som jeg antar at du også vet, «at pensjonene over tid skal få en regulering tilsvarende gjennomsnittet av lønns- og prisveksten».

 

Sagt på en litt mer folkelig måte innebærer dette at pensjonene skal økes med halvparten av den reallønnsutvikling de yrkesaktive får.

 

Som vist, og som du helt sikkert vet, har ikke pensjonene hatt en slik utvikling. Hadde denne forutsetning blitt brukt ville denne gruppen bare ha hatt negativ reallønnsutvikling i ett år i perioden 2013–2019, nemlig i 2016.

 

Etter at frontfagene nå er ferdig med årets lønnsoppgjør vil pensjonistene ikke kunne få et bedre oppgjør enn en reallønnsnedgang på 0,45%, hvis regjeringen gjør som den har gjort før. «Alltid minus, alltid minus også i år».

 

Vil du som statsminister også for pensjonister og de trygdede, sørge for at denne gruppen i år får en positiv reallønnsøkning på minst halvparten av den de yrkesaktive får, i tråd med forutsetningene i Pensjonsforliket?

 

Med hilsen Terje Sørensen

(Thailands Tidende. 25. august 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)