[ annonse ]
Krung Thai tror det kan ta år, mens TAT forespeiler turistvisum neste uke Faksimile: Fra rapporten til Krung Thai Bank
11. september 2020

Krung Thai tror det kan ta år, mens TAT forespeiler turistvisum neste uke

Skrevet av 
[ annonse ]

Prognosene varierer sterkt. Den statseide banken Krung Thai er redd det kan ta 3–4 år før turismen er tilbake til normalen, mens TAT har tro på at det allerede neste uke vedtas nytt langtidsvisum for turister.

 

Den statseide banken Krung Thai har publisert et økonomisk sammendrag over situasjonen i Thailand. Det er laget av Krungthai Compass, er på thai og kan leses her (PDF).

 

Det rakk å komme 6,8 millioner turister i år før kinaviruset slo til. Nå sier banken at det neste år sannsynligvis ikke blir særlig mange flere. De gir et anslag på 7,6 millioner, men sier at det i verste fall kan bli kun 900.000, hvis regjeringen går for den mest restriktive politikken.

 

En talsmann for Krungthai Compass, Phachornphot Nantharamas, sier til avisa Daily News (på thai) at inntektene fra turismen i år går ned med 70 prosent fra i fjor, da nærmere 40 millioner turister ankom landet.

 

Det som går opp, er innenlands turisme. Mens 36 prosent av thaier ferierte innenlands i fjor, tror banken at hele 70 prosent vil feriere innenlands til neste år. Det hjelper litt på inntekten i turistnæringen, men ikke på landets inntekter generelt.

[ annonser ]

 

Slik banken ser det nå kan det ta 3–4 år før turistindustrien er tilbake til noe som likner normalen. 

 

Men «normalen» var jo også i endring. For ti år siden var det 16 millioner turistankomster, og under én million av dem var kinesere. I fjor var det 40 millioner og hele 11 millioner av dem var kinesere, i hovedsak pakketurister.

 

Turismens utvikling

Antall turistankomster til Thailand pr år mellom 2006 og 2019 (Kilde: TAT).

 

Nå har turistmyndighetene (Tourism Authority of Thailand – TAT) funnet ut at det er bedre å ønske langtidsturister fra Europa velkomne først, istedenfor korttidsreisende fra land i regionen. Langtidsturister kan nemlig være villige til å sitte i karantene.

 

«Travel Bubbles» fra Japan, Sør-Korea og Singapore, som ble diskutert i sommer, er skrotet.

 

TAT sier at det til uka skal behandles et forslag i Covid-komiteen om 90 dagers visum for folk som liker å tilbringe vinteren i Thailand. Forslaget er at visumet skal kunne fornyes to ganger til hele 270 dager, eller ni måneder.

 

LES: Visumamnesti utvides – TAT ønsker turister tilbake

 

Dette er et av mange forslag som har kommet fra TAT. Forslaget om «Phuket-modellen» med turistankomster fra 1. oktober ligger an til å bli utsatt. Det er kommet inn mange motforestillinger, ikke minst blant beboende på øya. Næringslivet liker heller ikke modellen, som kun kommer noen få storhoteller til gode.

 

LES: Planlegger «karantene på stranda» for turister fra 1. oktober

(© Thailands Tidende. 11. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)