[ annonse ]
Fra kaoset på immigrasjonskontoret på Jomtien Beach før amnestiet trådde i kraft i april. Fra kaoset på immigrasjonskontoret på Jomtien Beach før amnestiet trådde i kraft i april. Foto: Dag A. Ekeberg
17. september 2020

Visumamnesti tar slutt 26. september – ambassader ber Thailand om å vise fleksibilitet

Skrevet av 
[ annonse ]

Den norske ambassadøren i Thailand bekrefter at Schengen-land nå oppfordrer thailandske myndigheter til å vise fleksibilitet for de utlendinger som fortsatt er i Thailand.

 

26. september er det seks måneder siden visumamnestiet for utlendinger i Thailand ble innført. Thailandske myndigheter har flere ganger uttalt at det ikke blir noen ytterligere utvidelse.

 

LES: Lange køer og kaos for å forlenge opphold (7. april)

 

Det er ca. 400.000 utlendinger i Thailand nå, og kritikere lurer på hvorfor de av disse som ikke har langtidsvisum nå skal utvises – samtidig med at myndighetene forsøker å trekker til seg utenlandske turister, foreløpig kun 1200 personer pr måned.

 

LES: Langtids turistvisum vedtatt – kun få nordmenn kan regne med å få dette (16. september)

[ annonser ]

 

En immigrasjonsoffiser i Phuket uttalte i dag at de som ønsker å forlenge oppholdet ikke trenger å vise til månedlig inntekt, men det er et krav at de bringer med seg et skriv fra hjemlandets ambassade som sier at det er vanskelig for vedkommende å returnere til hjemlandet grunnet coronaviruset.

 

Vi tok kontakt med norsk ambassadør i Thailand, Kjersti Rødsmoen, og spurte:

 

– Har den norske ambassaden utstedt noen slike skriv angående nordmenn som står i fare for å måtte forlate landet innen 26. september?

– Jeg kan bekrefte at den norske ambassaden tidligere har utstedt mange brev om at nordmenn har hatt vanskeligheter med å forlate landet.

 

Kjersti Rødsmoen

 

Hun legger imidlertid til:

– Den norske ambassaden vil i likhet med ambassader fra øvrige Schengen-land ikke engasjere seg med særskilte brev i enkeltsaker for de av våre borgere som fortsatt er her på turistvisum.

 

Hun sier videre:

– Vi vil sammen med øvrige Schengen-land fortsette å anmode thailandske myndigheter om å utvise fleksibilitet overfor de av våre borgere hvis visum utløper og som har vanskeligheter med å returnere til sine hjemland. 

 

Hun legger til:

– Det er thailandske myndigheter som beslutter hvilke utenlandske borgere som kan forbli i Thailand til enhver tid. Ytterligere spørsmål om thailandsk visumpraksis må rettes til thailandske immigrasjonsmyndigheter.

 

– Er dette noe nordmenn her kan søke om nå?

– Jeg viser til mine tidligere svar og har ikke mer å legge til. 

(© Thailands Tidende. 17. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)