[ annonse ]
Fortsatt er det foreslått kun 1200 turister pr måned. Fortsatt er det foreslått kun 1200 turister pr måned. Foto: Dag A. Ekeberg
30. september 2020

Thailand åpnes litt mer opp – men fortsatt krav om karantene

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er lansert seks grupper av utlendinger som kan få slippe inn i landet, men karantenereglene er de samme som før, og antall turister skal foreløpig begrenses til kun 1200 i måneden. Visumamnestiet er blitt forlenget, men først etter at det gamle var utgått.

 

Regjeringens kommunikasjonsavdeling har rapportert om seks kategorier av utlendinger som nå ønskes velkommen tilbake. Norske turister som ønsker å komme til Thailand vil kunne kvalifisere i kategori 4 og 6.

 

Thailands utvikling

Seks grupper får slippe inn i Thailand. Gruppe 4 og 6 kan være aktuelle for norske turister.

 

Her er tilleggsforklaring på engelsk fra myndighetene:

 

[ annonser ]

(3) foreigners who have non-immigrant visas, especially businesspersons who do not have a work permit (they must present bank statements for the six previous months),

(4) long-stay tourists who have a special tourist visa,

(5) APEC cardholders from low-risk countries, for example, New Zealand, Australia, and Singapore, and

(6) non-Thai nationals who wish to stay in Thailand for 60 days (they can extend their period for an extra 30 days by presenting six previous months of bank statements, equivalent to at least 500,000 baht).

 

Det er uansett de samme strenge reglene som tidligere for å komme inn til Thailand. Man skal ha forsikring som dekker hundre tusen amerikanske dollar, og betale for statlig karantene i 16 dager (ikke 14, som myndighetene pleier å oppgi). Man skal ha en covid-test senest 72 timer før avgang, noe som for en del nordmenn har vist seg å være vanskelig å få til i praksis, slik vi har rapportert:

 

LES: Fulgte UDs råd, nå er det dyrt og vanskelig å komme tilbake til Thailand

LES: Flyr til Thailand i dag – har brukt 30.000 kroner allerede

 

Det er thaiambassaden i Oslo man skal henvende seg til hvis man ønsker å reise til Thailand. Etter de uttalelser vi har sett referert i det siste, er ennå ikke ambassaden klar til å ta imot søknader fra turister. Både de som ønsker spesielt turistvisum, og de som vurderer å kjøpe Elite Card for å komme inn i Thailand, må sannsynligvis vente en stund ennå.

 

Etter de strenge karantenereglene kom på plass i vår, har det vært mange kommentatorer som har spurt om hvorfor man ikke kan tillate alle som ønsker det å komme til Thailand? Det vil uansett ikke dreie seg om mange, etter rapportene som har dukket opp om forholdene i karantene.

 

LES: Livet i karantene – 22,5 timer pr døgn på rommet

LES: Etter en uke i karantene: – Maten er det største problemet

 

Det er også satt grenser på antall utlendinger som får slippe inn, på ca. 1200 personer pr måned. Det er håp om at tallet øker etter hvert, men det har ikke vært noen signaler om dette ennå.

 

Dette er en liten dråpe i havet, nærmere bestemt en tredels promille av det som har pleid å komme til Thailand, som i fjor var i snitt 3,3 millioner pr måned.

 

De som kommer under Special Tourist Visa (kategori 4) skal ifølge statsministerens uttalelser til Thai Rath nå i tillegg bli tvunget til å ha på seg spesielle armbånd med GPS-tracking. 

 

Det har vært skrevet i media at kinesere og skandinaver er blant de første som vil få slippe inn. Det stemmer at kinesere er først, med en gruppe fra Guangzhou som skal ankomme neste uke.

 

Ryktet om skandinaver stammer fra et Thai Airways-fly som etter planen skal fly turister til Thailand fra Danmark 1. november. 

 

Thailandsk regjering har hatt som hovedfokus å holde smitten så lav som mulig. Landets økonomi og viktige turistsektor har kommet i annen rekke, og gjør det fortsatt. Regjeringen har tillatt turistmyndighetene å komme med en mengde ulike forslag. Disse blir rapportert av media, men sjelden vedtatt.

 

Ellers ble amnestiet for turister som var strandet i Thailand da viruset kom også utvidet. Dette skjedde etter at perioden opprinnelig var utgått 26. september. Det viste seg at immigrasjonskontorene ikke klarte å ekspedere alle søknadene om forlengelse.

 

Som Thailands Tidende har rapportert, var det mange visumagenter som tok godt betalt for å hjelpe disse turistene.  Så viste det seg altså at de kunne fått forlengelse likevel. 

 

LES: Visumamnestiet: Visumagenter tilbyr hjelp, ikke ambassaden

 

Ifølge Phuket News vil de som søkte innen fristen gikk ut kunne få et nytt stempel som nå gjelder til utgangen av november. De som ikke har søkt før fristen gikk ut får oppholde seg i landet til slutten av oktober.

 

Ifølge avisen vil det bli mulig å forlenge oppholdet med to måneder av gangen. Men dette har altså skjedd etter at den opprinnelige fristen var utgått, og man må anta at mange har reist hjem allerede av de 150.000 turistene som var her 21. september, ifølge immigrasjonspolitiet.

 

Unntakstilstanden er også utvidet i en måned, til slutten av oktober. Myndighetene har uttalt at de trenger unntakstilstanden helt til virussituasjonen har løst seg, så forvent unntakstilstand i Thailand i mange måneder til, kanskje år.

(© Thailands Tidende. 30. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)