[ annonse ]
A taste of Norway (tv.) og Scandic Apartments Pattaya feiret i går. A taste of Norway (tv.) og Scandic Apartments Pattaya feiret i går. Foto: Dag A. Ekeberg
2. oktober 2020

Det er i hvert fall hundre nordmenn i Pattaya!

Skrevet av 
[ annonse ]

To feiringer i går samlet nesten hundre nordmenn. Det dreier seg om Scandic Apartments Pattaya og A taste of Norway på Jomtien. Det meldes at fastboende på landsbygda i økende grad kommer inn til byen på besøk.

 

A taste of Norway feiret ett års jubileum i går og inviterte til buffet til 250 baht. Medeier Hans Grumheten opplyser at det var 80 personer påmeldt, og at ca. 75 kom på feiringen kl. 18.

 

Det var i hovedsak nordmenn, men tidligere på dagen hadde de spisegjester fra flere land, som Sverige, Tyskland, Sør-Korea og USA.

 

Grumheten opplyser at de hadde ca. 105 kunder totalt i går, noe han er fornøyd med. Til daglig er det ganske stille, som i alle turistområder i Thailand.

 

– Men det har vært bedre de siste ti dagene. Det virker som det kommer folk nedover for tiden. De som hadde den lengste turen hit hadde kjørt 70 mil. 

[ annonser ]

 

LES: Lindas Restaurant blir «A Taste of Norway»

 

A taste of Norway hadde godt med kunder frem til coronaviruset slo til og ødela overskuddet til stort sett alle virksomheter i Pattaya. Restauranten var aktiv under matutdelingene tidligere i år:

 

LES: Tre norske matutdelinger i Pattaya i dag, norsk bar åpner i morgen

 

Bareier Erik Sørensen, som driver Scandibar i Soi Buakhao, var også tilstede på feiringen. Han holder åpent fortsatt, og trekker kunder blant annet med matretter til kun 85 baht. Men han legger ikke skjul på at det er tunge tider nå.

 

En annen bareier, Terje Salvesen på Kåres Partybar i Soi Buakhao, skulle også vært tilstede, men han er syk med denguefeber. Han skriver på facebooksida til baren at han regner med å være på beina igjen om et par dager.

 

Bilde nr. 1 viser medeier hos A taste of Norway, Hans Grumheten, sammen med gjest Anders Bjom (th.), som vi har intervjuet tidligere i høst da han rapporterte om karanteneforhold. Bilde nr. 2 viser den andre medeieren Jostein Pettersen (th.) sammen med gjester. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

LES: Etter en uke i karantene: – Maten er det største problemet

 

Scandic Apartments Pattaya feiret også jubileum i går, nærmere bestemt to års jubileum, og innehaver Arve Lisland innbød til gratis bifflapskaus kl. 16. 

 

– Vi hadde ca. 25 stykker innom, rapporterer han i dag. – Jeg var sengeliggende ved åpningen for to år siden, og fikk ikke arrangert noen feiring i fjor heller, så det var på tide å få dette til, selv om det jo er ganske få nordmenn i byen nå.

 

Scandic

Det var god stemning på Scandic i går. Innehaver Arve Lisland sitter bakerst i lokalet. Bareier Svein Eirik Hoff sitter med ansiktet til kameraet til høyre i bildet. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Da Scandic åpnet for to år siden var det med ingen andre enn Hans Grumheten – omtalt over som medeier av A taste og Norway – som da var ansatt som sjef på restauranten, slik vi rapporterte om i 2018:

 

LES: Scandic: Ny restaurant – ny sjef (2018)

LES: Arve Lisland trener seg opp (2018)

LES: – Hvor er det blitt av ungkarene? (2019)

 

Lisland forteller at det er et regnestykke om man skal holde åpent i disse dager. Hvis man stenger må man uansett betale husleie. Hvis man holder åpent går det underskudd.

 

Pattaya-nestoren holder motet oppe, men er ikke veldig optimistisk med hensyn til kommende vintersesong. Han tror det kan bli april før man kan håpe på å få turister tilbake til Pattaya i noe særlig omfang.

 

På Scandic i går var det også en annen norsk bareier, nemlig Svein Erik Hoff, som driver Hoff Cafe i Bangsarey. Han har fortsatt åpent, selv om han rapporterer om ganske dårlig besøk. Bilene han leier ut står også stort sett ledige nå.

 

Scandic

Innehaver Arve Lisland er redd det kan bli april før større mengder turister kan komme til Pattaya. (Foto: Dag A. Ekeberg)

(© Thailands Tidende. 2. oktober 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)