[ annonse ]
Slik ser programmererne hos Seven Peaks ut. Slik ser programmererne hos Seven Peaks ut. Foto: Seven Peaks
12. oktober 2020

Norsk datafirma i Bangkok går så det suser, søker 20 nye programmerere

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter seks år i Bangkok har Seven Peaks fra Bergen nå 65 ansatte, og ser for seg minst 85 før året utløper. De sliter imidlertid med å overtale konservative thailandske ledere til å gå for cloud-løsninger.

 

De tre første årene i Bangkok for Seven Peaks ledet Jostein Aksnes (40) en virksomhet som utelukkende utviklet dataløsninger for firmakunder hjemme i Norge. Fordelen var som mange andre firmaer har oppdaget, at lønnsutgiftene her er mye mindre enn i Norge.

 

De tre siste årene har det imidlertid kommet til kunder fra den thailandske forretningsverdenen. 

 

Aksnes sier at det er store forskjeller på kunder i Norge og Thailand. I Norge er debatten om hvorvidt datasystemer skal befinne seg i bedriftens hovedkontor eller som en cloud-løsning (sky på norsk) for lengst avgjort. Bedrifter foretrekker fleksibiliteten en skyløsning gir.

 

I Thailand er bedriftenes datafolk med på skyløsninger, men det er tungt å overtale firmaledelsen.

[ annonser ]

 

Thailand er kjent for å ha en forretningsverden hvor lederjobbene ofte fås på bakgrunn av hvem man er, ikke hva man kan.

 

Jostein Aksnes

Jostein Aksnes. (Foto: Privat)

 

– Så det er ikke hovedsakelig mobile apper dere driver med?

– Vi digitale prosjekter fra start til slutt, ide, konsept, design, implementering, og vedlikehold. Mobil er bare en liten del av det vi gjør. De fleste større prosjekter vi har gjort er cloud-løsninger.

 

Thailand har ikke vært noe foregangsland på data- og mobilteknologi. 3G ble adoptert veldig sent, noe som gjorde at landet tapte verdifulle år. Vi spurte hvordan Aksnes ser på landets utvikling:

 

– Thailand er litt bak på digital transformasjon i mange industrier, men har veldig mye fokus på dette i dag med Thailand 4.0-initiativene.

 

Han viser til programmer igangsatt av regjeringen for å modernisere og digitalisere landet.

 

– Har dere laget noen apper eller dataløsninger for firmaer som våre lesere kan kjenne til?

– For applikasjoner i Thailand er det meste for B2B (Business to Business), men vi jobber nå med noen større leads mot B2C (Business to Consumer) type kunder i Thailand for brands som alle kjenner her.

 

Aksnes lover å varsle når de avtalene er i boks. De har laget interne løsninger for større firmaer som Tesco, True og Siam Commercial Bank. Men altså ingen apper du som kunde kan benytte i dag.

 

Vi nevnte for ham at nettbanken til Siam Commercial Bank har hatt samme designet i 20 år. Aksnes kommenterer at alle nettbankene i Thailand er dårlige.

 

Seven Peaks har i dag 65 ansatte. Disse kommer fra ca. 20 ulike land. Aksnes forteller at firmaet har kommet inn i Thailand via BOI (Board of Investment) og da er det ikke noe krav om å ha minst fire thailandske ansatte pr arbeidstillatelse, slik mange andre firmaer må forholde seg til.

 

Aksnes forteller at den opprinnelige planen var å være hundre ansatte ved utgangen av 2020, men det er nå justert litt ned grunnet coronaviruset. 

 

De holder til i et åpent kontorlandskap i The Parq på Ratchadaphisek Road i Bangkok, og Aksnes legger stor vekt på det sosiale og det å skape en god arbeidsplass. De ansatte har mange utflukter og arrangementer.

Fra det åpne kontorlandskapet. (Foto: Seven Peaks)

 

Firmaets slagord er «European quality & standards with Southeast Asian cost level»

 

I firmapresentasjonen forteller de hvem de er og hva som er visjonen. Den er blant annet å bli favorittarbeidsgiveren for de beste programmererne i Bangkok.

 

Seven Peaks egenomtale og visjon

WHO ARE WE

● Mobile and web projects since 2009 in Scandinavia

● Located in prime location in Bangkok, since 2014

● Growing international team of 60+ professionals

● 20+ nationalities, mix of experienced expats and local talent

● Offices in Bangkok, Thailand and in Bergen, Norway

 

OUR VISION

● #1 design and software partner in Thailand for enterprises and growth startups

● Preferred employer among the top talent in Bangkok

● International team of 100+ professional by 2021

Kilde: Seven Peaks informasjonsbrosjyre

 

Aksnes er også aktiv i det thai-norske handelskammeret som en av ti «governors», og holdt 29. september et seminar for medlemmene av kammeret med tittelen «Inspirational Leadership in post COVID time».

 

Vi har tidligere skrevet om Aksnes og hans satsing på en eiendomsweb ved navn FindYourSpace i Bangkok Han sier at satsingen pågår, men at fokus er vridd mer mot assistanse til eiendomsfirmaer, via firmaet Property Flow.

 

LES: Bygger thailandsk eiendomsweb (2015)

LES: Gründer i samarbeid med Facebook (2018)

 

Vi snakket forrige gang litt om hvordan det var å jobbe med thaier:

 

– Kan du si litt om utfordringer når det gjelder rekruttering av thaier?

– Jeg har rekruttert i Thailand nå i snart seks år, og det er en tidkrevende prosess. Det finnes veldig flinke utviklere i Thailand, men det er vanskelig å finne dem. Dette er et problem i de fleste land, siden gode utviklere ofte har gode jobber allerede. 

 

– Hva med kulturforskjeller?

– Det er et par ting som er ganske forskjellig fra Norge. I Norge er alle vant til en flat organisasjon hvor alle kan si sin mening fritt.  I Thailand er det flere hierarkier avhengig av sosial status, alder og stilling i selskapet.

 

Aksnes sier at det er vanskelig for en uerfaren thailandsk utvikler å gå imot mer erfarne kolleger eller sjefer. Dette gjør at det er vanskelig å få i gang skikkelige diskusjoner om tekniske problemstillinger.

 

Etter å ha jobbet i Bangkok for det norske firmaet Vizrt siden 2009, og byttet leilighet flere ganger, var Jostein Aksnes så lei av dårlige eiendomsportaler at han bestemte seg for å bygge en selv. Han sa opp jobben og startet FindYourSpace.

 

Målsetningen var å ha med alle eiendomsprosjekter i hele Thailand, inkludert boligfelter, leilighetsbygg og kondominier.

 

I 2017 skiftet de fokus til støttefunksjoner til eiendomsmeglere, og startet virksomheten Property Flow. Målet med satsingen var å hjelpe folk i eiendomsbransjen å digitalisere og forenkle arbeidet.

 

I 2018 inngikk Aksnes og Property Flow – som en av tre eiendomsportaler i Thailand i tillegg til Dot Property og Hipflat – et samarbeid med Facebook hvor kundene fikk sine annonser listet automatisk på Facebook Marketplace.

(© Thailands Tidende. 12. oktober 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)