[ annonse ]
Bareier Erik Sørensen på Scandibar ser frem til å åpne igjen Bareier Erik Sørensen på Scandibar ser frem til å åpne igjen Foto: Dag A. Ekeberg
29. januar 2021

Pattaya: Barer lovet å kunne åpne, forvent innrykk fra Bangkok

Skrevet av 
[ annonse ]

Norske barer i Pattaya ser frem til å kunne åpne igjen, etter en måneds nedstengning. I Bangkok vil barene fortsatt være stengt, noe som kan føre til en tilstrømning til steder som Pattaya. Hvorvidt hotellene i Pattaya vil holde åpent er usikkert, grunnet et nytt vedtak fra guvernøren.

 

Det er nå kun guvernøren i Chonburi som kan stikke kjepper i hjulene for gjenåpning av utelivet i Pattaya. Sentralmyndighetene har kommet med sine nye smitterestriksjoner, og der vil utelivet i alle unntatt fem provinser kunne åpne opp igjen. I «oransje» provinser som Chonburi må de imidlertid stenge kl. 23.

 

Erik Sørensen, som har drevet Scandibar i Pattaya i 34 år, tør ikke helt tro på opphevelsen av restriksjonene ennå:

 

– Det spørs hva guvernøren har å si da, men om jeg kan så åpner jeg, sier han, og legger til: – Om ansatte rekker tilbake fra bygda.

 

– Hvordan påvirkes omsetningen av stengning kl. 23?

[ annonser ]

– Det er klart det ikke er bra, men folk går nok ut tidligere.

 

– Hvordan ser du på situasjonen fremover?

– Må innrømme jeg blir bekymret så det holder. Viruset blir nok ikke borte, så hvis de stenger ned hver gang det kommer tilfeller blir det rimelig slitsomt.

 

LES: 30 år i barbransjen i Pattaya (2016)

 

Innehaver Terje SalvesenKåres Partybar i Pattaya opplyser til oss at de også håper å kunne åpne mandag 1. februar:

 

– Vi krysser fingre og tær og satser på å åpne hvis det ikke kommer andre vedtak, sier han.

 

LES: Bar feirer 15 år i dag – overlever med god hjelp fra Norge (5. desember 2020)

 

Planen om oppdeling i smittesoner som ble lagt frem på onsdag er nå vedtatt av covid-komiteen under ledelse av statsministeren («Den store covid-komiteen»).

 

LES: Østkysten betydelig «friskere», massasje åpner i Chonburi og Rayong (27. januar)

 

De strengeste tiltakene blir nå forbeholdt Samut Sakhon, som i disse dager har 98 prosent av alle smittetilfeller i Thailand. Der vil skolevesenet fortsatt holde stengt. Det samme med utelivet. Kjøpesentre kan imidlertid holde åpent, noe som nå gjelder for hele landet.

 

Thailands Tidende

De ulike smittesonene i Thailand (kartet er vist på langs). Disse innføres fom. 1. februar. (Kilde: Covid-komiteen)

 

I dag ble det rapportert om 802 smittetilfeller, hvorav alle unntatt 16 tilfeller var i Samut Sakhon. Bangkok rapporterte om 10 tilfeller, Ayutthya om 2 tilfeller og så var det ett tilfelle i hver av provinsene Ang Thong, Nonthaburi, Sa Kaeo og Rayong.

 

Bangkok og tre omliggende provinser – Samut Prakan, Nonthaburi og Pathum Thani – blir nå kategorisert som «røde» provinser. Det betyr alkoholforbud på restauranter og stengte puber og barer. Skolevesenet vil åpne, men foreldre gis mulighet til å velge online-læring.

 

Med stengte kraner i Bangkok og omegn er det nok mange derfra som ser til omliggende provinser for uteliv. Cha-am/Hua Hin er populære utfartsmål for folk fra Bangkok, spesielt i helgene.

 

Pattaya er også et populært utfartssted for folk fra Bangkok, og fremover blir det nok enda mer populært, når barer, puber og karaokebarer igjen kan åpne fra 1. februar.

 

Stengetiden er imidlertid satt til kil. 23 for «oransje» provinser, som inkluderer Chonburi og mange andre provinser i sentrale områder. 

 

Det er lov å servere alkohol frem til stengetiden kl. 23. Det gjelder også for restauranter, som har hatt lov å holde åpnet i januar men ikke hatt lov til å selge alkohol.

 

En bestemmelse til sier at det er lov med musikkunderholdning på utesteder, men dansing er forbudt. Hva slags effekt det får for nattklubber og gogo-barer gjenstår å se. Nattklubber vil kanskje la være å åpne når de må stenge kl. 23. Noen gogo-barer vil kanskje forsøke å åpne.

 

Etter den første smittebølgen, da den siste oppmykningsfasen startet 1. juli 2020, var det kun én gogo-bar som åpnet med en gang, mens en del andre kom til etter hvert. I starten var det ingen dansing, i henhold til lovens bokstav, men dette myknet opp etter hvert.

 

LES: Fullt av folk på gogobar... siden kun én bar har åpnet (5. juli 2020)

LES: Mange barer åpne i Pattaya – slik tjener de penger nå (7. desember 2020)

 

I går kveld kom det et vedtak (på thai) fra provinsmyndighetene i Chonburi om å stenge ned hoteller og private og offentlige turistattraksjoner.

 

Dette merkelige vedtaket kommer etter ønske fra hotellnæringen, for når det er en beordring fra myndighetene så kan de ansatte som må permitteres få ulike sosiale stønader fra myndighetene. 

 

Dette betyr ikke nødvendigvis at alle hoteller stenger. De som vil holde åpent må melde fra til myndighetene innen sju dager.

 

Hotellnæringen har ventet på dette vedtaket lenge. Så kom det altså samtidig med at det ble kjent at utelivet igjen får åpne i provinsen. Mange kommentarer på nettet rister på hodet over sendrektigheten og den dårlige timingen.

 

Så gjenstår spørsmålet om hvorvidt myndighetene fortsatt vil ha reiserestriksjoner i deler av landet.

 

På dette spørsmålet sa talsmann Taweesin Visanuyothin at det ikke var avklart ennå, men at det ville bli lettelser på restriksjonene. Det forventes en avgjørelse på dette punktet ganske snart.

 

Man får anta at det betyr at det ikke lenger vil bli krevet offentlige dokumenter for å kunne reise inn og ut av provinsene Chonburi, Rayong, Chantaburi og Trat, som går fra å være «mørkerøde» til å bli «oransje».

 

Det vil nok fortsatt bli restriksjoner på reise til og fra Samut Sakhon. Så er det store spørsmålet om det vil bli restriksjoner på reise til og fra Bangkok og de tre naboprovinsene som er blitt «røde». Det vil kreve et enormt apparat å sjekke reisende til og fra hovedstaden med de tre omliggende provinsene.

(© Thailands Tidende. 29. januar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)