[ annonse ]
Forbrukerrådet vil ha granskning av godkjenning av Telenor-fusjon
27. oktober 2022

Forbrukerrådet vil ha granskning av godkjenning av Telenor-fusjon

Skrevet av 
[ annonse ]

Styret i telekomkommisjonen anklages for korrupsjon da de godkjente den omstridte sammenslåingen. Nå blir det granskning i parlamentet. 

 

Thailands forbrukerråd (Thailand Consumer Council) ba i går parlamentets antikorrupsjonskomité om å granske styret i telekomkommisjonen (National Broadcasting and Telecommunications Commission – NBTC). De fem medlemmene godkjente forrige onsdag fusjonen mellom telekomfirmaene True og Telenor-eide Dtac.

 

LES: Telenors fusjon i Thailand har fått betinget godkjenning (21. oktober 2022)

 

Vedtaket ble kunngjort som en avstemning 3 mot 2, men i realiteten avsto et av medlemmene fra å stemme, slik at lederen i komiteen tok i bruk sin dobbeltstemme for å avgjøre saken, ifølge en rapport hos den statlige kringkasteren Thai PBS World.

 

Forbrukerrådet anklager styret for korrupsjon. Generalsekretær i Forbrukerrådet Saree Aongsomwang sier at de ønsker at parlamentets skal undersøke oppførselen til styremedlemmer som de mener kan ha handlet i strid med paragraf 157 i straffeloven.

[ annonser ]

 

Siden fusjonsplanen er anslått å være verdt hele 200 milliarder baht, sa Saree at avgjørelsen må være basert på et absolutt flertall. Med henvisning til en kunngjøring fra NBTC i 2019 sa hun at styret må godkjenne eller avvise fusjonsplanen, ikke bare «erkjenne» planen.

 

Etter å ha mottatt begjæringen sa Pol Gen Sereepisuth, som leder parlamentets antikorrupsjonskomité, at han er nysgjerrig på hvorfor styret skyndte seg å ta en beslutning, i stedet for å vente til to nye styremedlemmer er valgt og godkjent av parlamentet.

 

(© Thailands Tidende. 27. oktober  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)