[ annonse ]
Nye skatteletter for å sette fart i økonomien Illustrasjonsfoto: Needpix.com
21. desember 2022

Nye skatteletter for å sette fart i økonomien

Skrevet av 
[ annonse ]

Regjeringen vedtok i går skatteletter i ulike deler av økonomien for 2023.

 

Skattetiltakene inkluderer et inntektsfradrag for privatpersoner på 40 000 baht for varekjøp. De må skje i perioden 1. januar til 15. februar, ifølge finansminister Arkhom Termpittayapaisith.

 

Land- og eiendomsskatten blir redusert med 15 prosent i 2023. Noen registreringsavgifter blir også redusert. Transfer Fee går fra 2 til 1 prosent mens avgift for å registrere pant går fra 1 til 0,01 prosent. Dette ifølge en rapport hos Thai PBS.

 

For å behjelpe dyre flybilletter og øke innlandsturisme, reduseres skatten på flydrivstoff med 0,20 baht pr liter i årets seks første måneder. 

 

Skattelettelsene anslås å koste staten 18,7 milliarder baht  i tapte inntekter, men vil bidra til å øke bruttonasjonalproduktet med 0,76 prosent, sa Arkhom til Reuters.

[ annonser ]

 

Skattetiltakene, sammen med departementets andre støtteprogrammer som lån, bør øke likviditeten, utgiftene og investeringene med 279 milliarder baht, la han til.

 

Denne skatteletten for 2023 følger etter flere stimuleringstiltak under pandemien for å øke forbruket.

 

Khon La Khrueng-prosjektet (kan oversettes som Halvparten Hver) har pågått i flere perioder. Det er et prosjekt hvor staten betaler halvparten av folks kjøp av varer og tjenester, innen et visst beløp pr måned. 

 

Rao Tiew Duay Kan-prosjektet (kan oversettes som  Vi Reiser Sammen) var medvirkende til å holde turismen på et kunstig høyt nivå via innlandsturisme, i perioder hvor landet hadde veldig lite utenlandske turister.

 

Disse prosjektene kostet staten store summer, men regjeringen bedyret at det var verdt pengene, selv om det økte landets gjeld. 

 

(© Thailands Tidende. 21. desember 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)