[ annonse ]
Sjokkerte turister på veg til stranda i Jomtien. Sjokkerte turister på veg til stranda i Jomtien. Foto: Dag A. Ekeberg
30. mai 2019

Politiet overvåker nå «søppelvegene» på Jomtien

Skrevet av 
[ annonse ]

Politiet har bøtelagt fire bygningsarbeidere som kastet fra seg bygningsavfall langs en av Jomtiens beryktede «søppelveger». Dette er gode nyheter for turister som beveger seg der på veg til stranda.

 

Området øst for Jomtien Second Road var opprinnelig en våtmark og en uoffisiell søppelplass for beboere og utbyggere i Jomtien. Nå dukker det stadig opp flere leilighetsbygg i området, og man ser turister ferdes langs veger omringet av søppel og tilhørende løshunder.

 

Markedet for leiligheter har de siste årene beveget seg i retning av rimelig kvadratmeterpris, og da har utbyggere kjøpt opp land øst for Jomtien Second Road og bygget der. Et slikt prosjekt er Laguna Beach Resort 3 Maldives, som inneholder hele 1750 leiligheter.

 

Disse leilighetene blir nå markedsført på nettet overfor backpackers og andre med lave budsjetter, og da dukker det opp beboere som gjerne tar beina fatt de 1,3 kilometrene istedenfor å bestille drosje til stranda. Men vegen er ingen hyggelig opplevelse.

 

søppel

[ annonser ]

SØPPEL: Vegstrekninger merket i rødt er fulle av søppel. (Faksimile: Google Map)

 

Etter at man har kommet seg ned til Second Road, går korteste vei ned Jomtien Beach Soi 9, og da blir man igjen utsatt for søppel og løshunder, for der er det et skogkratt i første halvdel av soien.

 

Myndighetene har signalisert at de ønsker å gjøre noe med problemet, og nå kan altså Pattaya Mail rapportere at fire bygningsarbeidere er blitt ilagt 2000 baht bot hver for å ha kastet søppel. Områdene skal nå overvåkes i større grad. Men fortsatt er det ingen som rydder opp på landområdet langs veien, verken grunneier eller myndigheter. 

 

søppel

BØTELAGT: Fire bygningsarbeidere fikk sviende bøter på 2000 baht. (Faksimile: Pattaya Mail)

 

For tiden startes det flere nye prosjekter i dette området rundt Theprasit Soi 9, så det vil bli et økende krav fra utbyggere om at myndighetene snart må gjøre noe med søppelbergene.

 

Litt lenger syd på Jomtien Beach ligger et annet stor kompleks, kalt Atlantis Condo Resort. De som bor der kan velge en privat vei ned til stranda, som ligger litt lenger syd (se kart). Men det vil nok de fleste angre på. Dette er et skogsområde hvor man ikke lenger ser bakken på grunn av alt søppelet. Dette er et yndet hvilested for yrkessjåfører, som hiver fra seg søppel før de drar videre.

søppel

PRIVAT VEG: Denne vegen er mye brukt, både av turister og som hvileplass for sjåfører. (Foto: Dag A. Ekeberg)

(© Thailands Tidende. 30. mai 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)