[ annonse ]
1. februar 2021

Planlegg neste ferietur mens du venter (kart)

Skrevet av 
[ annonse ]

Benytt virustiden til å finne noen gode reisemål til neste ferietur. Her er 25 hoteller og 25 turistattraksjoner vi har besøkt og trygt kan anbefale. Dette er ikke nødvendigvis de mest kjente, men noen av de beste og mest interessante stedene.

 

På dette kartet finner du hoteller (røde) og turistattraksjoner (blå). Klikk og se bilder etc. via Google Maps.

 

Mange venter nå på å komme tilbake til Thailand uten å måtte gjennom en lang karantene. Myndighetene begynte å teste en redusert 10 dagers karantene før jul, men så dukket det opp en virusbølge, og siden har vi ikke hørt noe mer om dette. Vaksinering vil nok på et tidspunkt påvirke virustiltakene, men ingen ting er fastslått om dette i skrivende stund.

 

LES: Lar andre land slippe foran i vaksinekøen

LES: Åpner for 45 dagers visumfritt opphold, tester 10 dagers karantene

[ annonser ]

LES: Leserinnlegg: Tung prosess, men nå er vi på vei til Thailand

 

Det thailandsfarere nå kan gjøre er å legge gode planer for den neste turen, og håpe at det ikke blir for lenge til, enten det blir til sommeren eller man må vente til neste vinter.

 

Kartet vi har laget inngår for øvrig i vår nye Thailandguide, med nyttig informasjon for thailandsfarere. 

 

Hotellene vi har valgt ligger i prisklassen ca. 2000–4000 baht pr natt for dobbeltrom. Vi har en forkjærlighet for store resorter med flotte utearealer. Noen av resortene er derfor noen år gamle, fra den tiden det var rimelig land å få kjøpt. 

 

Hotellnæringen sliter i disse tider, men det er å håpe at alle disse hotellene overlever viruskrisen. Mange av dem holder åpent for lokal turisme, men med redusert stab.

 

Legg merke til at vi har tatt med Sea View Resort på Koh Chang, som ble verdensberømt i fjor høst for å ha sørget for at en amerkaner som skrev en negativ omtale ble arrestert. Vi synes resorten og politiet håndterte den saken veldig dårlig. Det er uansett et faktum at dette er en av landets fineste resorter.

 

LES: Stor resort på Koh Chang fikk satt amerikaner i fengsel

LES: Firepunkts unnskyldning for å unngå ytterligere fengsel

 

Det er et utall av turiststeder i Thailand, vi har valgt noen få, som vi mener er interessante. Legg merke til at mange er lokalisert rundt Phang NgaKrabi, samt Nord-Thailand. Det er ingen tilfeldighet, for dette er to av de fineste regionene landet har å by på.

 

For å trekke frem et par, så er det absolutt verdt et besøk å dra til den flytende muslimske landsbyen Panyee i Phang-Nga samt den kinesiske landsbyen Ban Rak Thai i Mae Hong Son.

 

Vi har ikke tatt med så mange av de attraksjonene som er med på alle oversikter, f.eks. templer i Bangkok. Disse kjenner folk godt til uansett. God tur!

(© Thailands Tidende. 1. februar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)