[ annonse ]
1. april 2018

Lederartikler: Rabies og løshunder

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailandske myndigheter har varslet om en fordobling i antall dyr som er smittet av rabies de siste årene. Det er bekymringsfullt, selv om det ikke er snakk om noen epidemi, slik mange tabloidaviser vil ha det til. Faktum er at det var ti ganger flere som døde av rabies for noen få tiår siden, sammenlignet med dagens situasjon, slik vi rapporterte på TTs nettavis nylig. 

 

Økningen kommer ikke overraskende på oss. Thailands Tidende har flere ganger skrevet om løshundproblemet og intervjuet sjefsveterinærer på populære turiststeder som Cha-am og Pattaya. De har lovet bot og bedring, men det blir bare flere og flere løshunder å observere. De som virker å ha gjort mest med problemet er private aktører, som bruker egne eller donerte midler til vaksinering og sterilisering.

 

På sosiale medier ser vi nå at thaiene tar et oppgjør med sitt syn på løshunder. Normalt har man bare akseptert at «slik er det», det skal kry av løshunder over alt, og ifølge buddhistisk lære skal ikke løshunder avlives. Men slik vestlige turister har påpekt i mange år er det på høy tid at thaiene tar tak i dette problemet. Det er vel få som liker å forfekte avlivning av dyr. Alternativet er da at byråkratiet endelig begynner å gjøre jobben sin.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2018 – 1. april 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)