[ annonse ]
Terje Knudsen (tv.), leder av «Sales & Marketing» hos Yara International, inngår avtale med Dtacs Haakon Bruaset Kjol, som er leder for «Strategy and Transformation Group» hos Dtac. Terje Knudsen (tv.), leder av «Sales & Marketing» hos Yara International, inngår avtale med Dtacs Haakon Bruaset Kjol, som er leder for «Strategy and Transformation Group» hos Dtac.
25. februar 2020

Norske industrigiganter samarbeider i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Yara og Dtac skal før sommerferien slippe løs en app overfør bønder i Thailand.

 

I likelydende annonser i Bangkok Post og The Nation forteller de to norske virksomhetene om satsingen, hvor de lover bondestanden en app som skal gjøre livet både enklere og mer profitabelt.

 

De viser til myndighetenes digitale «Thailand 4.0»-strategi og vil at bønder skal benytte presise verktøy og datadrevne metoder for å få best mulig avlinger.

 

Mobilselskapet Dtac, med Telenor som majoritetseier, har i ti år markedsført appen Smart Farmer, og mener at samarbeidet med gjødselprodusenten Yara vil gi ekstra fart i digitaliseringen av bondeyrket.

 

Yara opplyser at deres medarbeidere treffer over 60.000 thailandske bønder hvert år.

[ annonser ]

 

Vi har henvendt oss til begge konsernene. Yara har i skrivende stund ikke svart, men Telenor har svart på våre spørsmål, via Cathrine Stang Lund, som er ansvarlig for kommunikasjon hos Telenor i Asia.

 

– Hvem tok initiativet til dette, Yara eller Dtac?

– Dette samarbeidet ble initiert i 2018. Dtac ønsket å styrke sitt eksisterende arbeid med «Farmer Info»-appen, som de har hatt i 10 år, gjennom å utforske et mulig partnerskap med Yara.

 

Cathrine Stang Lund

Cathrine Stang Lund i Telenor Asia sier at felles norsk bakgrunn gir tillit. (Foto: Martin Fjellanger)

 

– Hvem skal stå for utviklingen av appen, er det kanskje et tredje norsk firma?

– Yara Digital og Dtac vil utvikle appen sammen i Thailand. 

 

– Var en medvirkende årsak til samarbeidet med et gjødselfirma at dette er norsk eid?

– Både Yara og Dtac jobber for å styrke lokalsamfunnene i Thailand gjennom løsninger for landbrukssektoren. Selskapene deler et ønske om å bidra ytterligere gjennom mobil og digital teknologi, og dette er hovedgrunnen for partnerskapet.

 

Hun legger til:

– Felles norsk bakgrunn har gitt grunnlag for tillit og økt samarbeid fra begynnelsen. 

 

– Når skal appen lanseres?

– Appen er nå under utvikling og vil bli lansert en gang i andre kvartal av 2020. 

 

– Andre selskaper har forsøkt å lansere apper overfør bønder, men her er det mange småbønder, og det virker ikke å ha vært så vellykket. Hva gjør at dere tror at dette prosjektet vil lykkes?

– Å skape en digital løsning er en læringskurve i seg selv, men å utvikle den riktige brukerløsningen er en enda større utfordring. For Yara og Dtac er det å løse hverdagsproblemer og muliggjøre utvikling for thailandske bønder er en kontinuerlig prosess.

 

Hun fortsetter:

– Innfallsvinkelen til selskapene vil for dette prosjektet være å ha kunden i sentrum fra dag en, en agil arbeidsmetode, samt felles ønske om å løse reelle problemer for bøndene. Dette, sammen med kombinert ekspertise og evnen til å tilpasse og justere løsningen, vil være viktig for å lykkes. En styrke for dette samarbeidet vil være Yaras mer enn hundre års erfaring med landbruk og Dtacs tillit blant millioner av folk i Thailand. Et godt nettverk som når helt ut til bøndene og bruk av stordata vil fungere som katalysatorer i prosessen. 

(© Thailands Tidende. 25. februar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)