[ annonse ]
Vold i hjemmet – et skjult problem i Thailand Faksimile: cgtn.com
1. desember 2019

Vold i hjemmet – et skjult problem i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Politiet i Thailand er lite villig til å etterforske saker hvor menn skader sine ektefeller. Den kinesiske nyhetstjenesten CGTN har snakket med en jente som nesten ble drept av sin ektemann, og likevel ikke fikk noen assistanse i saken.

 

En jente ved navn Fon, gravid i annen måned, ble mishandlet på det groveste av sin ektemann 1. januar i 2016. Jenta våknet opp på intensivavdelingen på sykehuset. Hun forteller om hvordan hun forsøkte å anmelde saken til politiet i Bangkok, uten at de tok henne på alvor. Rett etter at hun fødte ekteparets første barn, ble hun igjen angrepet, denne gangen med kniv.

 

Etter å ha snakket med både politi og rettsvesen, tok hun kontakt med den frivillige organisasjonen «Women and Men Progressive Movement» (webside kun på thai), og fikk da endelig hjelp.

 

Etter en lengre kamp i retten har hun nå vunnet, og ektemannen sitter i fengsel med en fire år og fire måneder lang straff.

 

Lederen for organisasjonen, Jaded Chaowilai, sier til CGTN at det er veldig vanskelig å vinne frem i retten med slike saker, ofte ender det med at en av ektefellene blir drept først. Organisasjonen er også blitt intervjuet i Bangkok Post om de samme problemene.

[ annonser ]

 

Han sier at bare fra 2016 til i fjor økte antall saker om vold i hjemmet med 30 prosent. Offisiell statistikk snakker om 25.000 tilfeller pr år, men han sier at det sikkert dreier seg om flere hundre tusen tilfeller.

 

I 2007 vedtok parlamentet en lov om vold i hjemmet (Domestic Violence Victim Act), hvor politiet instrueres om å etterforske slike saker. Ifølge Jaded har ikke dette gitt gode resultater, og politiet er fortsatt lite villige til å etterforske i ekteskapelige forhold.

 

Gamle kutymer i dette samfunnet tilsier at man ikke skal involvere seg om forhold i andres ekteskap. Det er en privat sak. Ifølge Jaded er dette vanskelig å endre, og i rettsvesenet er det få saker som har endt med at en ektemann har fått en rettskraftig dom.

(© Thailands Tidende. 1. desember 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)